Участници в нерегламентирани гонки по пловдивските булеварди се състезават, без

...
Участници в нерегламентирани гонки по пловдивските булеварди се състезават, без
Коментари Харесай

Нелегален гонкаджия шпори без фарове в тъмното

Участници в нерегламентирани гонки по пловдивските булеварди се състезават, без да включват фаровете на колите си, с цел да може да скрият номерата на колите при възможни инспекции от страна на полицията. Това стана ясно на правосъдното съвещание против пишман автомобилиста Ангел, което се организира в понеделник.

На 12 март м.г. към 20.30 часа чиновниците от „ Пътна полиция “ отишли по сигнал за надпревари и гонки на Кукленско шосе. На място заварили доста коли и хора, някои от които били почнали да се състезават. Ангел карал мощен лек автомобил „ Мерцедес CLK ” с изключени светлини. Органите на реда съумели да препречат пътя му и го стопирали.

Била осъществена инспекция, при която било открито, че младежът карал и без предпазен колан. Веднага му бил формиран акт - 3 бона санкция и лишаване на книжката за 1 година поради гонката, 50 лв. за шофиране без фарове и 20 лв. за колана.

Ангел се заел да жали издаденото наказателно разпореждане пред съда, като обяснил, че на мястото на сигнала с изключение на него е имало и други хора, които с колите си са взели участие в нерегламентираното съревнование, само че при появяването на полицейските чиновници са съумели да избягат.

Съдът не почел този негов аргумент, а магистратите подчертали, че актът е бил формиран в негово наличие и той непринудено е подписал в документа, че няма възражения. Това е и повода глобата да бъде доказана напълно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР