Участникът в Стани богат“ на 27.10.2022 със сигурност впечатли публика

...
Участникът в Стани богат“ на 27.10.2022 със сигурност впечатли публика
Коментари Харесай

Инфарктна игра в Стани богат, участник падна отвисоко

Участникът в „ Стани богат “ на 27.10.2022 сигурно впечатли аудитория и фенове, само че най-после падна от доста високо. Става дума за Венко Висулчев, който бе показан от водещия Михаил Билалов като квалифициран познавач по интернационалните връзки. „ Той прекарва времето си в четене на забавни публикации и доста книги, обича да разсмива хората и мечтае да се разноски из Космоса. Роден е на 14 февруари, само че не е Валентин, а Венко Висулчев “, сподели лицето на предаването за познания.

 Инфарктна игра в
Още първоначално участникът се пошегува, че би рискувал до 10-20 хиляди лв., а 50 хиляди се надява да ги заключи. Той съвсем удържа на думата си.

На старта се оправи бързо с петте стартови въпроса и мина към по-сериозните. Шестият бе „ Коя планина е ситуирана сред Европа и Азия “, а Венко избра Урал в конкуренцията на Синай, Карпати и Хималаите, като сподели всяка от тях къде се намира.

„ На какво е отдаден подкастът на доктор Шелдън Купър, основен воин в сериала „ Теория за огромния гърмеж? “, бе идващото запитване, а вероятните варианти бяха „ Религиите по света “, Националните знамена “, „ Как да смъкваме девойки “ и „ Коктейли “. Тук той поразсъждава, макар че не е гледал сериала, само че познава героя. Насочи се към знамената, само че въпреки всичко попита публиката, 50 % от която уточни този отговор, оказал се правилен.

Въпросът за сумата от 2000 лв. бе: „ Кое популярно мексиканско ядене е кръстено на изобретателя си Игнасио Аная Гарсия? “ – „ Бурито “, Начос “, „ Такос “ или „ Гуакамоле “. „ С риск да се изложа отбелязвам отговор „ Б “, сподели Висулчев и продължи напред в предаването за познания.

Деветото запитване се оказа, че е обвързвано с специалността на татко му, който е издател. „ От какъв брой страници се състои една общоприета печатна кола? “ – „ 16 “, „ 24 “, „ 48 “ или „ 69 “. „ Ако го объркам той доста иска ми се подиграва “, сподели Венко, след което поразсъждава, че цифрата би трябвало да е кратна на 2, и по пътя на тази логичност „ хвърли зара “ с отговор „ А “, което бе вярно, а водещият го успокои, че боят у дома му се е разминал.

Михаил Билалов продължи с 10-ия въпрос за 5 000 лв., а участникът изрично отхвърли да заключи сумата като втора сигурна. „ Александър Батенберг вечно си потегля от България от Лом. Къде обаче стъпва за първи път на българска земя като княз? “, бе питането, а вариантите – „ София “, „ Варна “, „ Велико Търново “ и „ Русе “. „ Батенберг ми е обичана персона от българската история. 95 % съм сигурен, че знам правилния отговор. Той идва в България от Черно море и е посрещнат във Варна “, сподели Висулчев, а 95-те % се трансфораха в 100 – верен отговор.

Така се стигна до 11-и въпрос, а участникът още веднъж отхвърли да заключи сумата от 10 000 лв.. „ С каква активност се занимава най-дълго съществувалата компания в света – японската „ Конго Гуми “, попита Билалов, а вероятните разновидности бяха „ Търговия на метали “, „ Строителство “, „ Логистика на товари “ и „ Почистване “. Първите думи на Венко бяха, че най-логичното е да е отговор „ Б “. Той обаче реши да се обади на другар – някогашният му началник, който не съумя да му помогне. Затова се наложи да „ изгърми “ и третия си жокер – „ 50:50 “, който остави „ Б “ и „ Д “, а Венко въпреки всичко се довери на първичната си вътрешен глас и по този начин мина и през 10-те хиляди лв., насочвайки се към въпрос за двойно по-голяма сума.

 Инфарктна игра в

Тук участникът най-сетне реши да заключи като втори сигурни 20 000 лв.. 12-ият въпрос в предаването бе следния: „ Какво продава на бразилска банка за четвърт милиард $ нигериецът Емануел Нвуде в една от най-големите измами? “ – „ Стара железопътна мрежа “, „ Гробница на фараон “, „ Празни нефтени кладенци “ или „ Несъществуващо летище “. Висулчев не знаеше отговора, само че реши да рискува и уточни третия отговор. За негово страдание обаче се оказа, че е несъществуващото летище и той си потегли с едвам 500 лв., вместо да си подсигурява 20 000. Все отново Билалов го похвали, че си е удържал на първичната дума, че ще стигне до въпрос за 20 хиляди лв., и го поздрави за това, че е рисков състезател.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР