Участник в проучването за ваксина срещу коронавирус на AstraZeneca в

...
Участник в проучването за ваксина срещу коронавирус на AstraZeneca в
Коментари Харесай

Доброволец в проучването за ваксина срещу К-19 на AstraZeneca е починал

Участник в изследването за ваксина против ковид на AstraZeneca в Бразилия умря, отбелязвайки първата гибел в света от изпитване за ваксина против COVID-19.

Починалият е 28-годишен мъж от Рио де Жанейро, умрял от затруднения от COVID-19, оповестяват бразилският вестник O Globo и CNN Brasil.

И двете медии оповестиха, че той непринудено е взел присъединяване в клиничните изпитвания на AstraZeneca за нейната ваксина , която се създава с Oxford Vaccine Group.

Според O Globo мъжът е бил в контролната група на изпитването и му е обещано плацебо вместо пробната ваксина. Anvisa, здравният орган на Бразилия, съобщи, че е обявено за гибелта в понеделник, заяви CNN Brasil. Агенцията отхвърли да разкрие самоличността на участника.

Оксфордската група за ваксини съобщи пред Business Insider, че процесът ще продължи.

" След деликатна оценка на този случай в Бразилия, не е имало опасения по отношение на сигурността на клиничното изпитване и самостоятелният обзор в допълнение към бразилския регулатор предлага изпитването да продължи ", сподели Джоана Багневска, представител на групата.

" Всички обилни медицински произшествия, без значение дали участниците са в контролната група или ваксина лната група COVID-19, се преглеждат без значение ", добави тя.

Федералният университет в Сао Пауло, където се организират бразилските тествания на AstraZeneca, също съобщи пред Ройтерс: " Всичко протича съгласно упованията, без да има данни за съществени затруднения, свързани с ваксина та, включващи някой от участващите доброволци. "

Процесът би бил спрян, в случай че на умрелия беше дадена доза пробна ваксина , съобщи Ройтерс.

Около 10 000 души са се записали за присъединяване в бразилските тествания на AstraZeneca, като 8 000 са получили или пробна ваксина , или плацебо досега, заяви O Globo

Смъртта в Бразилия следва новината при започване на септември, че AstraZeneca е направила пауза в английския развой за шест дни, откакто участник се е разболял.

На 12 октомври Johnson & Johnson също направи пауза на тестването си с ваксина , откакто участник претърпя необяснима болест.

Поставянето на пауза на ваксина лните опити е постоянно срещана защитна мярка, предприемана от учени и производители на медикаменти.

Кандидатът за ваксина на AstraZeneca е един от дребното в последните стадии на клиничните изпитвания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР