Участник в протестите в Иран бе екзекутиран днес, предаде Ройтерс.Мъжът,

...
Участник в протестите в Иран бе екзекутиран днес, предаде Ройтерс.Мъжът,
Коментари Харесай

Екзекутираха протестиращ в Иран

Участник в митингите в Иран бе екзекутиран през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Мъжът, наименуван Мохсен Шекари, бе приет за отговорен в раняване с хладно оръжие на чиновник на силите за сигурност и блокиране на улица в столицата Техеран.

След гибелта в средата на септември на млада жена, арестувана поради погрешно носене на хиджаб и умряла при съмнителни условия в ареста, в близкоизточната страна избухнаха всеобщи митинги, трансформирали се в едно от най-големите провокации за Ислямската република от нейното основаване през 1979 година

Властите уверено потушават митингите. В понеделник тази седмица авторитетният Корпус на стражите на Ислямската гражданска война похвали правосъдната система за твърдия ѝ метод и я насърчи бързо да произнася строги присъди на подсъдими, упрекнати в осъществяване на " закононарушения против сигурността на страната и на исляма ".

Говорител на правосъдната власт сподели, че петима души са били подведени под отговорност за ликвидиране на член на проправителствените милиции " Басидж " и са наказани на гибел.  Присъдите подлежат на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР