Участничките са от девет европейски държави [Ernst & Young] Още

...
Участничките са от девет европейски държави [Ernst & Young] Още
Коментари Харесай

Четири българки влизат в програмата на Ernst & Young за жени предприемачи

Участничките са от девет европейски страни

[Ernst & Young] Още по тематиката
Българският споделен модел при мебелите

" Лигна груп " работи с 20 локални производителя и печели интернационалните търгове за обзавеждане на хотели и други търговски обекти в Западна Европа
16 мар 2018
Екипи без граници

Или какви са провокациите пред виртуалните екипи и по какъв начин да се справите с тях.
11 апр 2014 Четири основателки и ръководещи компании от България са определени да се включат в програмата на Ernst & Young (EY) за дами бизнесмени: Геновева Христова-Мъри, Анелия Касабова, Цвети Кьосева и Нина Проданова-Йоцева. Участничките в EY Entrepreneurial Winning Women Europe са общо 22 от 20 компании в девет европейски страни. България и Полша са единствените страни от Централна и Източна Европа, които имат свои представителки в менторския клас.

От България

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Геновева Христова-Мъри и Анелия Касабова са съдружници в " Лигна груп ". Компанията е профилирана в сложно обзавеждане на публични обекти в Европа. Работи с към 20 мебелни компании подизпълнители в страната, печели голям брой търгове и подрежда хотелски вериги, шоуруми на автомобилни компании, магазини в Европейски Съюз. Осигурява претовареност на към 2500 души в цялата страна. Някои от сътрудниците ангажират 70% от потенциала си, с цел да извършват поръчките на " Лигна груп ".

Цвети Кьосева е изпълнителен шеф на софтуерната компания " Методия ", която дава цялостни решения за ръководство на бизнеса, характерни ИТ и консултантски услуги. Главният фокус на сдружението е върху автоматизация на бизнес процеси и оптимизация, в това число бизнес разбори, моделиране, одит, консултиране.

Нина Проданова-Йоцева е съосновател и изпълнителен шеф на консултантската компания ITCE, която оказва помощ на организациите в тяхната цифрова промяна и рационализация посредством портфолио от новаторски образования и консултантски услуги. Целта на ITCE е да помогне на клиентите си в развиването на процеси, умения и просвета по този начин, че да бъдат по-ефективни във всекидневната си работа.

От 10 години

Образователната стратегия на EY съществува от 10 години и е ориентирана към дами, които ръководят лични компании и се стремят да излязат на интернационалните пазари. Изискването към кандидатките е да имат значителен дял в софтуерно основан или новаторски бизнес, който дава нови решения в обичайни промишлености. Фирмите би трябвало да имат най-малко двегодишна история и доходи над 1 милион евро.

EY Entrepreneurial Winning Women уголемява знанията и бизнес уменията на участничките, оказва помощ им да дефинират евентуални сътрудници, да намерят източници на частен капитал. Програмата образува общественост от съидейници, които си оказват помощ, провежда срещи с опитни бизнесмени, дава опция на утвърдените компании да стана по-разпознаваеми измежду вложители и корпоративни мениджъри.

Одобрените дами бизнесмени ще вземат участие в две конференции и в две онлайн обучителни сесии, ще посетят и две събития – в Европа и Съединени американски щати, за връчване на награди за предприемачество. Освен това ще работят целогодишно с персонален наставник от EY и ще бъдат включени в световна мрежа на бизнесмени, вложители и консултанти.

" Очаквам благоприятни условия за шерване на опит с други сполучливи дами бизнесмени от Европа. В България доста постоянно се усещам самотна в това отношение, също така има песимизъм и от време на време злоба. За мен е значимо, че ще видя себеподобни девойки, а не нагласени хубавици фигурантки в бизнеса. Очаквам също лични контакти с евентуални сътрудници. Експертите на EY са мощни в менторството – те образоват по какъв начин да наложиш бранд, по какъв начин да привлечеш вложители, по какъв начин да си развиеш компанията, по какъв начин да я листваш на борсата, по какъв начин да я продадеш сполучливо. Персоналният наставник ще проучва компанията ни и ще ни помогне да открием тесните места в работата ", разяснява за " Капитал " Геновева Христова от " Лигна груп ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР