Участието в служебното правителство направи тандема между хладния стратег Асен

...
Участието в служебното правителство направи тандема между хладния стратег Асен
Коментари Харесай

Швейцарски вестник: Най-бедната държава в ЕС е в политическа криза

Участието в служебното държавно управление направи тандема сред хладния пълководец Асен Василев и фотогеничния и печелещ благосклонности Кирил Петков известен, написа швейцарският вестник " Нойе Цюрхер Цайтунг " за новата политическа партия в България.

Тяхното придвижване се споделя " Продължаваме промяната ", а потребност от смяна и промяна в България несъмнено има, четем още в изданието. България е най-бедната страна в Европейския съюз, а от повече от година се намира в политическа рецесия. През лятото на 2020-а  хиляди стачкуваха месеци наред против корупцията и политизираната правосъдна система под ръководството на тогавашния министър председател Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. При провелите се към този момент два кръга на парламентарни избори демократичните партии и протестните сили не съумяха да сформират болшинство за ръководство, отбелязва още НЦЦ.

В България не за първи път се появяват спасители

Петков откри злоупотреби за близо един милиард лв. в Българската банка за развиване, Василев пък изиска налози от огромните компании, които до момента се радваха на държавна протекция. " Трябва да спрем кражбите на обществени средства ", споделят те.

Не за първи път обаче в България нови политически сили дават обещание коренно разкъсване с корумпираната система. Симеон Сакскобургготски, последният български цар, се върна в България в края на 90-те и в ролята на избавител бе определен за министър-председател.

 Източник: Дойче веле
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР