Участието на Новак Джокович на US Open приключи неочаквано рано,

...
Участието на Новак Джокович на US Open приключи неочаквано рано,
Коментари Харесай

Джокович: Преследвам рекорда на Роджър, но пътят е много дълъг

Участието на Новак Джокович на US Open завърши ненадейно рано, откакто сърбинът трябваше да се откаже в осминафиналния си конфликт против Стан Вавринка заради травма в рамото. Хубавата вест за него е, че травмата не е толкоз сериозна и ще може да се завърне след четири седмици на шампионата от АТP 500 в Токио, а по-късно да пази трофея си от “Мастърс”-а в Шанхай. Ноле е стимулиран да приключи под номер едно за шеста година, изравнявайки върха на Пийт Сампрас, само че ще са му нужни още победи за тази цел.

“Сезонът не е завършил към момента. Има много огромни шампионати, които остават в програмата на сезона. Остават ми доста точки за отбрана, само че ще дам всичко от себе си, с цел да задържа челното място в ранглистата. Очевидно е, че Рафа, Роджър и другите играят добре. Аз просто се надявам да съм здрав, с цел да мога да се състезавам. Харесва ми да играя в Азия, имам всички шансове там. Исторически видяно, играя добре в последните месеци на годината”, сподели сърбинът.

Джокович има 16 трофея от “Големия шлем”, с 2 по-малко от Надал и с 4 по-малко от Федерер. Балканецът съумя да извоюва купите на Australian Open и “Уимбълдън” тази година, което му разреши да се приближи до директните си съперници.

“Не е загадка, че задачата ми е да стигна до върха на Роджър. Но в това време, това е доста дълъг път, който би трябвало да извървя. Надявам се, че ще мога да играя още доста години”, добави Джокович.

Новак призна, че първо ще му би трябвало малко време, с цел да превъзмогне неуспеха си в отбраната на трофея от US Open. Той не се е отказвал в мач, откогато го направи в четвъртфинала против Томаш Бердих на “Уимбълдън” през 2017 година.

“Разочароващо е. Много е разочароващо. Не съм нито първият, нито последният, който се отхвърля и би трябвало да си тръгне от едно от най-големите спортни събития. Разбира се, че ме боли”, призна Ноле.

Турнирът в Токио стартира на 30 септември, а към този момент единодушието си да вземат участие в него са дали топиграчите Кевин Андерсън, Милош Раонич, Марин Чилич, Стан Вавринка, Кей Нишикори, Борна Чорич и Давид Гофен.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР