Участието на младите хора у нас в изборите за Европейски

...
Участието на младите хора у нас в изборите за Европейски
Коментари Харесай

Дискусии насърчават младежите у нас да гласуват за Европейски парламент

Участието на младежите у нас в изборите за Европейски парламент на 26 май е извънредно значимо за установяване на посоката за развиване на Евросъюза. Това съобщи пред студенти в Пловдив Огнян Златев - началник на Представителството на Европейската комисия в България. На последните избори през 2014 година процентът на гласувалите български младежи сред 18 и 24 години е бил извънредно невисок и това би трябвало да се промени, акцентира още Златев.


Той уточни, че тази година е преломна за Европейския съюз освен поради изборите, а и поради идната среща на върха на евролидерите в Румъния на 9 май, където се чака да бъде начертана бъдещата карта за развиване на Европа. Затова младежите, би трябвало да имат упоритостта да решат личното си бъдеще като гласоподават.
Огнян Златев - началник на Представителството на Европейската комисия в България: Ако те желаят да получат по-добри благоприятни условия, както за дотъкмяване на своето обучение, по този начин и за придобиване на някакви професионални умения, по този начин и за един добър старт в бъдещата си професионална кариера, това е една от аргументите да се замислят какъв брой е значимо те самите да вземат участие в този развой на взимане на решение.
Според самите студенти е въпрос на предпочитание да имаш осведомен избор, тъй като доста техни връстници даже не се срещат с платформите на партиите.
Кристияна Стойчева - студент, ПУ " П. Хилендарски " - Пловдив: Разбира се, че ще гласоподавам. Досега, към този момент съм на възраст, в която съм имала опция да гласоподавам, постоянно съм го правила. За мен е значимо младежите да бъдат дейни и считам, че методът да убедиш останалите е посредством персоналния образец. Теодора Ахкозидо- студент, ПУ " П. Хилендарски " - Пловдив: Да мислим малко по по-разчупен метод и да не слагаме в едно с Европа, а ние като страна да желаеме да реализираме малко повече.
За да има интензивност на изборите, самите партии би трябвало да са водещи и да бъдат до гласоподавателите си, безапелационен беше Огнян Златев.
Огнян Златев - началник на Представителството на Европейската комисия в България: Не е толкоз работа на европейските институции да убеждава жителите, а на европейските политици, тези, които са определени да водят своите жители.
Предстоящото приемане в края на годината на многогодишната финансова рамка на Европейския съюз и нарастването на средствата за стратегия " Ерaзъм плюс " бяха измежду другите обсъждани тематики. По време на полемиката бяха показани платформите " Този път ще гласоподавам " и " Какво прави Европа за мен ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР