Участието на лекоатлети от Русия и Беларус на олимпийските игри

...
Участието на лекоатлети от Русия и Беларус на олимпийските игри
Коментари Харесай

Малко вероятно е руски лекоатлети да участват в Париж, обяви Себастиан Коу

Участието на лекоатлети от Русия и Беларус на олимпийските игри в Париж през 2024 година е малко евентуално. Това разгласи президентът на Световната федерация по лека атлетика лорд Себастиан Коу в навечерието на международното състезание в Будапеща (19 – 27 август).

Състезатели от Русия и Беларус са глобени и нямат право да вземат участие в лекоатлетически съревнования, в това число и под безпристрастен байрак, поради войната в Украйна.

Международният олимпийски комитет (МОК) съобщи, че спортистите би трябвало да могат да се състезават като неутрални. Лорд Коу обаче съобщи, че позицията на Световната атлетика е „ доста ясна “.

МОК не е взел дефинитивно решение за Олимпийските игри и може да дава единствено общи рекомендации, което значи, че обособените спортове към момента могат да решат да наложат забрани.

„ Няма да приказвам авансово за новия съвет, само че ще бъда доста сюрпризиран, в случай че има някаква смяна в тази позиция “, разяснява Коу.

Изказването му пристигна, откакто беше определен за трети и финален мандат отпред на Световната атлетика.

Когато Световната атлетика разгласи възбраната си през март, той съобщи, че „ невижданите наказания против Русия и Беларус от страни и промишлености са единственият метод да се възвърне мирът “.

В речта си в четвъртък лорд Коу добави: „ Нямам кристална топка, проследявам международните събития по същия метод както всички вие. “

„ Имаме комитети по риска, имаме работни групи, които постоянно ще желаят да бъдат отсреща за разискване по какъв начин биха могли да наподобяват събитията, в случай че има някаква смяна в обстановката, само че би трябвало да кажа, че сега това наподобява малко евентуално предвид на обстановката, в която се намираме със събитията в Украйна. “

 

www.dnevnik.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР