Участието на КНДР на олимпийските игри в Пьонгчанг предизвика интерес

...
Участието на КНДР на олимпийските игри в Пьонгчанг предизвика интерес
Коментари Харесай

Армията на Ким Чен Ун превзе Олимпиадата

Участието на КНДР на олимпийските игри в Пьонгчанг провокира интерес още от момента, когато стана ясно, че МОК дава уайлдкард за към 20 спортисти от страната. Още по-любопитно стана, когато беше оповестено, че в женския хокеен шампионат ще взе участие единен тим на двете корейски страни – Южна и Северна Корея.

От началото на Олимпиадата обаче други представители на извънредно изолираната азиатска страна провокират същинска сензация в Пьонгчанг. Това е групата от мажоретки, изпратена от севернокорейския водач Ким Чен Ун в поддръжка на спортистите от страната. Азиатките към този момент са наричани от западните медии „ Армията от хубавици “.

Близо 230 корейки поддържа своите по живописен метод, който няма нищо общо с обичайните на запад показа за мажоретки. Жителките на КНДР пеят известни песни от родината си, носят маски на великия си лидер Ким Ир Сен (дядото на Ким Чен Ун).

Красавиците спретнаха същинско шоу по време на надпреварите по бързо пързаляне с кънки. Друга част от групата пък беше в залата по хокей на лед. Мажоретките от КНДР са дирижирани от своята лидерка, която им подава сигнали като диригент по кое време да развяват знамената и кои песни да пеят.

Снимки: Getty Images / Guliver

















 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР