Участието на Илон Мъск в британската среща на върха за

...
Участието на Илон Мъск в британската среща на върха за
Коментари Харесай

Илон Мъск обявен за един от говорителите на AI конференцията във Великобритания

Участието на Илон Мъск в английската среща на върха за сигурност на изкуствения разсъдък (AI) провокира спекулации за евентуални бъдещи инициативи.

Това събитие предлага на международните водачи в региона на изкуствения разсъдък платформа за шерване на техните неповторими визии. Участието на Мъск в тази среща на върха, чийто хазаин ще бъде Риши Сунак, се чака с неспокойствие, защото двамата ще разискват разнообразни въпроси, свързани с AI, и бързо развиващия се софтуерен пейзаж.

Централна тематика на срещата, която би трябвало да се организира сред 1 и 2 ноември ще бъде диалог онлайн сред Сунак и Мъск.

Сунак заяви в X (бивш Twitter), че ще излъчи онлайн тази полемика, която ще бъде отдадена на световния напредък и AI технологиите. Мъск, прочут с откровените си възгледи по отношение на AI, постоянно акцентира евентуалните рискове от нерегулираното развиване.

Присъствието на Мъск евентуално ще ускори полемиките по отношение на развиването на AI технологията и нуждата от контролиране. Тази среща, чийто хазаин ще бъде министър председателят на Обединеното кралство Риши Сунак, бележи значим стадий в разбирането на софтуерната промишленост за растежа на AI и обвързваните с него провокации.

Тя ще събере на едно място международни водачи, политици и специалисти, с цел да се оправят с непредсказуемия прогрес на AI и евентуалната загуба на човешкия надзор.

Макар че цялостният лист с гостите остава неразкрит, чака се да участват видни персони като вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР