Участието на Григор Димитров в Индиън Уелс приключи рано, след

...
Участието на Григор Димитров в Индиън Уелс приключи рано, след
Коментари Харесай

Трима българи в Топ 200 на световната ранглиста

Участието на Григор Димитров в Индиън Уелс завърши рано, откакто първата ни ракета получи контузия в коляното по време на дуела си от втория кръг против Джейсън Кублер и беше заставен да се откаже от шампионата. Tова докара до спад от две места в международната класация на топтенисиста ни и от през днешния ден той заема 27-о място в ранглистата, откакто беше изпреварен от Алехандро Давидович Фокина и Себастиан Корда. Карлос Алкарас си върна първата позиция,

Позитивното за Григор Димитров е, че той отпадна на старта в Маями през 2022 година и в този момент има шансове да си възвърне изгубения актив, в случай че запише няколко победи в шампионата във Флорида, където до момента в никакъв случай не е прекосявал етапа на осминафиналите.

Адриан Андреев и Димитър Кузманов се завръщат в топ 200 и по този метод България още веднъж има трима тенисисти (заедно с Григор Димитров - №27) измежду най-хубавите 200 в света. Това е реалност с помощта на положителните изяви на Андреев на Чаланджъра в Секешхервар (Унгария), където доближи до четвъртфиналната фаза.

Въпреки, че не съумя да продължи по-напред в шампионата, софиянецът отбелязва напредък от 7 места, изкачвайки се до 197-ата позиция, с което се доближава към своето върхово класиране (№189). Само на едно място зад него се намира третата ни ракета при мъжете Димитър Кузманов, който през миналите две седмици не взе присъединяване в нито един шампионат, само че за сметка на това прогресира с 4 позиции до №198.

Александър Лазаров, който неотдавна доближи рекордно класиране, през днешния ден отстъпва с 8 места и към този момент е №285.

С най-забележителен скок през тази седмица може да се похвали 18-годишният Янаки Милев, който предходната неделя завоюва своята първа професионална купа при мъжете на шампионата от категория ITF М15 в Анталия. Този триумф му обезпечи нанагорнище от цели 126 позиции и ново върхово класиране под номер 672.

Не толкоз положителна обаче е обстановката при най-хубавата ни представителка при дамите Виктория Томова, която регресира при тазседмичното възобновяване на международната ранглиста. Днес българката отбелязва спад от 5 места до 96-ата позиция в света, откакто позволи проваляне в четвъртфиналите на ITF шампионата в Търнава.

Елена Рибакина, която завоюва купата в Индиън Уелс, надигравайки поредно международните номер едно и две - Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, е състезателката, която отбелязва най-значим напредък в класацията на WTA.

След като до момента заемаше рекордното 10-о място, шампионката от Уимбълдън от през днешния ден е номер 7 с света. На върха сериозен задатък резервира Ига Швьонтек, която разполага с над 3000 точки преднина по отношение на втората Сабаленка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР