Участието на Григор Димитров на АТР 500 турнира в Куинс

...
Участието на Григор Димитров на АТР 500 турнира в Куинс
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 13-19 юли


Участието на Григор Димитров на АТР 500 шампионата в Куинс Клъб несъмнено е акцентът във връзка с българското показване в професионалния тенис през започващата седмица. За страдание една позиция раздели Александър Лазаров от място в квалификациите на Чалънджъра в Илкли, а Изабелла Шиникова загуби в пресявките в Берлин.

Много българи ще има на разнообразни ITF шампионати като някои от тях са част от много мощни съревнования.

Григор Димитров – АТР 500 в Куинс Клъб

Григор се завръща на един от обичаните си шампионати, където през 2014-а победи с купата. Тази година той е в ролята на непоставен, а жребият не бе изключително благоразположен. Още в първи кръг негов противник ще бъде финалистът от 2021-а Камерън Нори, който има две победи в досегашните два мача посред им.

Димитър Кузманов – показателен шампионат в Ливърпул

Все отново ще има и още едно българско присъединяване на трева. Втората ни ракета Димитър Кузманов получи покана за присъединяване на демонстративния шампионат в Ливърпул, който ще се организира за юбилейна 20-а година. Надпреварата е сред 16 и 18 юни. Освен Кузманов е оповестено присъединяване на италианеца Александро Джанеси и на игралия против Роджър Федерер на Уимбълдън Маркъс Уилис.

Лия Каратанчева – W60 Мадрид

Лия Каратанчева продължава с чудесните си изяви в Мадрид. След като през предходната седмица реализира три победи, в това число над някогашна топ 100 тенисистка в лицето на Валерия Савиних, в този момент надарената българка към този момент записа два триумфа в квалификациите на идващия шампионат с награден фонд 60 хиляди $.

Гергана Топалова – W25 в Санто Доминго

Гергана Топалова ще се включи в още един шампионат в Доминиканска република. След достигането до трети кръг преди седмица в този момент тя ще се надява на още по-добро класиране. Българката е десета по ранкинг измежду деклариралите присъединяване.

Юлия Стаматова – W25 в Пьортшах

Стаматова е №6 в квалификациите на шампионата в Австрия. Първата ѝ съперничка ще бъде локалната тенисистка Ана Лена Ебстер.

Пьотр Нестеров, Ивайло Керемедчиев, Никола Керемедчиев – М15 в Скопие

И през тази седмица има съществено българско наличие на шампионат в Скопие, който този път е с награден фонд 15 хиляди $. Пьотр Нестеров и Ивайло Керемедчиев ще играят между тях във втория кръг на квалификациите, а Никола Керемедчиев има за противник украинец.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР