Участието на ДПС в управлението не е просто формално, а

...
Участието на ДПС в управлението не е просто формално, а
Коментари Харесай

Филип Станев, ИТН: При ДПС забелязваме реална амбиция за влизане във властта

Участието на Движение за права и свободи в ръководството не е просто официално, а става въпрос за действителна тройна коалиция - Движение за права и свободи, ПП-ДБ, ГЕРБ. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от Има Такъв Народ Филип Станев.

" Движение за права и свободи твърдяха, че ще поддържат този кабинет в името на стабилността, поради това, че има война наоколо, поради това, че ние сме евроатлантическа страна, поради стабилността - финансова, икономическа, социална, политическа, на страната. Но те твърдяха, че единствено ще поддържат. А в този момент виждаме действителна упоритост за влизане във властта ", уточни той.

Според Станев, Движение за права и свободи постоянно по един или различен метод са взели участие във взимането и ръководството на основните решения в страната.

" Тук би трябвало да търсим парите - Движение за права и свободи в никакъв случай не са стояли настрана от процеси, в които има пари. И тук става същото нещо, маскирайки го зад някаква евроатлантическа поддръжка. Може да сложим всевъзможен етикет на това, което се случва, само че истината е, че доста скоро ще забележим, че то няма да работи в интерес на българските жители ", счита депутатът от Има Такъв Народ.

По отношение избирането на гуверньор на Българска народна банка, Станев напомни, че Димитър Радев е с от дълго време изминал постоянен мандат и разяснява, че той е задоволително непосредствен през годините до ГЕРБ и очевидно в този момент е припознат, приет и харесван от ПП-ДБ.

" Тази " сглобка " се сглобява освен на равнище кабинет, освен на равнище гласувания в пленарна зала, а и на равнище Българска народна банка и регулатори в страната ", посочи той.

Във връзка с избора на ръководители на парламентарните комисии Филип Станев съобщи, че тези позиции са били авансово контрактувани и е щяло да бъде като " подмятане на лепта " към Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия, " Възраждане " да им се даде по една " комисийка ".

" Важен е правилото. Нарушен беше духът на парламентаризма, уважението, това да имаш съпротива, тъй като без съпротива няма действителен политически живот.

Ако политиката беше игра на карти, ние нямаше да можем да играем, тъй като нямаме карти. Картите се раздават подмолно, под масата, в колодата има доста повече от четири аса. Случва се всичко това, което не би трябвало да се случва в една народна власт ", сподели още той.

По отношение на концепциите за ограничение пълномощията на президента, Станев съобщи, че тази концепция е част от очевидно течащата и ширеща се война сред изпълнителната власт и президентството, която тече по друга ос - евроатлантическа.

" Тази материя би трябвало да се допира доста деликатно ", предизвести той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР