Участието на БСП в конфигурация с партиите, които нарекоха себе

...
Участието на БСП в конфигурация с партиите, които нарекоха себе
Коментари Харесай

Участието на БСП с протестните партиите ще намали до минимум влиянието на ДПС |

" Участието на Българска социалистическа партия в настройка с партиите, които нарекоха себе си " протестни ", ще понижи до най-малко въздействието на Движение за права и свободи ", съобщи пред " Свободна Европа " Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

Според него договарянията на Има Такъв Народ с Движение за права и свободи са " опит на мандатоносителя да подсигурява, че ще има болшинство, само че дали може и без Движение за права и свободи - коства ми се, че може ", добави той.

Подкрепата за кабинет на Има Такъв Народ

" Надявам се да се стигне до избирането на държавно управление с поддръжката на Българска социалистическа партия ", съобщи Крум Зарков и добави, че Българска социалистическа партия си резервира правото " след края на договарянията и откакто стане ясна конфигурацията, Националният ни съвет да се произнесе окончателно дали ние ще бъдем част от това държавно управление, или не ". 

" Имаме искания за политики..., само че за постове, министерски кресла и други не ", съобщи Зарков и добави, че " персоналното присъединяване на хора от Българска социалистическа партия в подобен кабинет не е най-важното ".

" Извън формалните гаранти за спазването на тези политики..., има и една доста огромна гаранция, а тя е, че при нежни и комплицирани болшинства една поддръжка постоянно може да бъде оттеглена ", разяснява още той.

Основните цели

Въпросът за пенсиите се е трансформирал в централен в договарянията с " ИТН " на всички политически обединения, които разговаряха с представители на партията на Слави Трифонов, и това е " заслуга на Българска социалистическа партия ", счита Зарков.

" Ако законопроектът за преизчисляване на пенсиите не бъде признат, държавното управление би трябвало да падне на идващия ден ", съобщи още депутатът от Българска социалистическа партия.

Оставки?

По мотив слабия резултат на Българска социалистическа партия в Русе и предлагането за вдишване на персонална отговорност Зарков съобщи, че " оставките са най-лесното нещо, само че най-трудно се подават ".

Той разяснява, че не може да съобщи доверието на хората, които са го подкрепили, и по тази причина няма да подава оставка. Към момента той желае избор на доверие от русенските социалисти.

За Корнелия Нинова обаче мнението му за оставките е друго. " Ако бях на нейно място, щях да подам (оставка) ", съобщи той с аргумента, че Българска социалистическа партия не може и не би трябвало да се помирява с мястото, което заема в този момент.

Зарков загатна, че в Българска социалистическа партия би трябвало да се отвори път за младите фрагменти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР