Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС

...
Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС
Коментари Харесай

Доган се завръща, заради ”наченки на диктатура”?

Участието на Ахмед Доган в съвещание на управлението на Движение за права и свободи по тематиката "Вот на недоверие” може да не остане изолиран акт, като преплитането на страна и ръководеща партия може да върне почетния ръководител на придвижването в дейната политика. Това стана ясно от думите на близкия му другар Димитър Тадаръков в студиото на Би Ти Ви.

"Ахмед Доган е свободомислещ човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма по какъв начин да я обича в случай че се появи в този момент. Диктатура е обединение на партийна и държавна власт – има първи проблясъци от тези гейтове, които са в провинцията”, акцентира Тадаръков.

Във връзка с прословутите „ обръчи от фирми” и „ разпределянето на порциите”, Тадаръков беше безапелационен, че през годините Доган е бил разбиран неправилно и не може да се прави съпоставяне с „ непрекъснатите роднински участия в публичните поръчки”: "Доган е управлявал няколко пъти в държавни управления, за какво аз нямам нито една извоювана социална поръчка?”.

Във връзка с оповестената от Движение за права и свободи поддръжка за вота на съмнение , Тадаръков разяснява, че придвижването е посочило поредност, откакто от самото началото е декларирало позицията си, че няма да застане зад държавно управление с присъединяване на националистите от "Обединени патриоти”.

Хората на Мустафа Карадайъ обаче няма да поддържат друга самодейност на Българска социалистическа партия – за различен Бюджет 2018. Димитър Тадаръков разкритикува и плана за държавните доходи и разноски, който ръководещите придвижват.

„ Моето професионално мнение е, че това е един социалистически бюджет. По малко на всекиго, без стопански растеж, наливат се милиарди без ясни цели за промени “, уточни специалистът. „ Ние живеем от избори до избори и всеки живее за личното си оцеляване. Ние нямаме ясна визия за бъдещето и е извънредно време това да се промени “.

Личното му мнение било, че държавното управление на Борисов е по-добре да се задържи, тъй като страната ни има потребност от непоклатимост.

Почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган има необятен кръг от специалисти и аз съм един от тях. Чуваме се и се виждаме съвсем всяка седмица. Той е човек мъдрец, който е прекомерно интелигентен. Той е човек, който през първата четвърт от живота си е прочел 25 000 тома книги, сподели проф. Димитър Тадаръков. Той акцентира, че доган е в положително здраве, въпреки че преди дни в някои медии се появи информация, че е претърпял тежък грип, даже и микроинфарт, поради което е постъпил в болница.

„ Помагал съм при писането на някои политически стратегии преди време, да вземем за пример през 2001 година. Част от това беше апелът да се купува българско “, призна екеспертът.

„ Не съм от Движение за права и свободи, аз съм земеделец. От 24 години сме другари с Ахмед Доган и това е връзка, за която се веселя извънредно доста “, съобщи Тадаръков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР