Участие във форума ще вземат премиерите на Сърбия, Черна гора,

...
Участие във форума ще вземат премиерите на Сърбия, Черна гора,
Коментари Харесай

Борисов открива инвестиционен форум в Лондон

Участие във форума ще вземат министър председателите на Сърбия, Черна гора, Албания, Македония, Косово и Босна и Херцеговина.

Българската делегация, отпред с премиера Бойко Борисов, придружаван от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и ръководителя на Парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев, дойде нощес в Лондон.

Днес към 11 часа българско време Бойко Борисов и президентът на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрабарти ще открият с приветствени речи форума, чиято съществена цел е да срещне министър председателите на шестте страни от Западните Балкани с евентуални вложители от целия свят за разискване на опциите за привличане на повече поддръжка от частния, финансовия и публичния бранш за реализацията на стратегически инфраструктурни планове в района.

Акцент ще бъде подложен върху транспортните връзки и енергетиката. Преди от пътуването на българската делегация министър председателят Борисов съобщи, че на Западните Балкани ще са нужни над 30 милиарда евро за довършването на стратегически значимите пътни коридори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР