Участие са заявили над 80 атлети от 5 държави –

...
Участие са заявили над 80 атлети от 5 държави –
Коментари Харесай

В Русе ще се проведе първият за България 24-часов ултрамаратон

Участие са декларирали над 80 спортисти от 5 страни – България, Румъния, Франция, Ирландия и Украйна.

Това стана ясно на днешната конференция, в която се включиха кметът Пенчо Милков, лекоатлетът и уредник на събитието Вихрен Иванов и президентът на Спортен лекоатлетически клуб „ Дунав “ Евгени Игнатов. Първият за България 24-часов ултрамаратон на писта се провежда с поддръжката на Община Русе.

„ Състезания от подобен вид и с толкоз мощно интернационално присъединяване не са единствено поле за изява на лекоатлетите, а и опция Русе да бъде забелязан и заобичан от доста хора “, сподели кметът Пенчо Милков. Той добави, че 2023 година е доста мощна за спорта в града поради идната Световна купа по кану-каяк маратон при започване на юни и спортната демонстрация навън, която ще се организира през септември при езерото Липник в с. Николово с присъединяване на спортни клубове по насочване, триатлон и драконови лодки от 10 страни.

Дисциплините, в които ще се състезават спортистите в събота, са самостоятелно: 6, 12 и 24 часа. Ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 благи, както и щафета от трима състезатели по 2 ч.

Ултрамаратонът ще завърши на 23 април в 12 ч., когато ще бъдат наградени най-хубавите лекоатлети.

Община Русе ще планува средства от бюджета си за геодезически измервания на избрани дистанции в откритите градски пространства като Централна градска част и двата парка, с цел да могат да се реализират маратони и отвън стадионите. Целта на сходна самодейност е повече хора да могат да се допрян до спорта, както и разпространение на Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР