Участие. 24 часа: Борисов от Давос: България да има ключова

...
Участие. 24 часа: Борисов от Давос: България да има ключова
Коментари Харесай

Борисов от Давос: България да има ключова роля в газовата карта на Европа; ВКС окончателно отряза партията на Слави Трифонов

Участие.

" 24 часа ":

Борисов от Давос: България да има основна роля в газовата карта на Европа

Осигуряването на газови доставки, които да създадат България основна за Европа, бяха фокусът на премиера Бойко Борисов при срещите му на Световния стопански конгрес в Давос.

Там той съумя да поговори и с дъщерята на президента на Съединени американски щати Иванка, откакто двамата изслушаха речта на Доналд Тръмп.

Решение.

" Сега ":

Върховен касационен съд дефинитивно отряза партията на Слави Трифонов

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери отхвърли за регистрация на партията на шоумена Слави Трифонов " Няма такава страна ". Решението на тричленния състав на съда не предстои на обжалване, излиза наяве от известие, оповестено на уеб страницата на съда. Веднага по-късно Трифонов разгласи, че ще промени името на партията в " ИТН " и че ще смени цветовете в логото си.

Делото стигна до висшия съд, откакто и Трифонов, и градската прокуратура нападнаха решението на Софийския градски съд (СГС) да не впише партията в регистъра.

Болести.

" Монитор ":

Обявиха предепидемични ограничения в Пловдив

Предепидемични ограничения разгласи Регионалната здравна ревизия в Пловдив, оповестиха оттова. Мерките са в действие за общопрактикуващите лекари и за лечебните заведения, в които се преустановяват плановите интервенции и свижданията. Засега грипна почивка за учениците в община Пловдив няма да има, в случай че няма сензитивно повишаване на броя на грипавите в идващите ден - два.

Причината за ограниченията е прогресивното повишаване на болните от остри респираторни болести, излиза наяве от писмо на здравната ревизия с дата 21 януари т.г. В него се споделя, че в седмицата от 13 до 19 януари 2020г. в Пловдив има регистрирани 113 заболели на 10 000 при регистрирани в страната междинен брой заболели 132 на 10 000 души. Поради това, със заповед на шефа на РЗИ - Пловдив доктор Ваня Танчева - Манчева в лечебните заведения се преустановяват свижданията и плановите интервенции.

НСО.

" Дума ":

Антитерористи ги гласят за охранители

ГЕРБ оферират паралелна на НСО мегаструктура в Министерство на вътрешните работи да дава отговор и за защитата на властта. Това плануват импортирани преди второто четене промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Сред вносителите са някогашният вътрешен министър Валентин Радев и шефът на комисията по защита Константин Попов, написа " Сега ". За задачата ще се сътвори Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ", която ще сплоти жандармерията със Специализирания отряд за битка с тероризма. Освен охранителни функционалности, структурата ще работи при комплицирани обстановки, всеобщи вълнения, терористични актове, когато е належащо по-голяма мощ и специфични умения.

Дирекцията ще пази освен висши държавни чиновници, а и редови служители на реда, данъчни, шефове на организации, дирекции, комисии и други, в случай че животът им е заплашен поради работата им. Такава защита ще има единствено при " съответна застрашеност ". Решението кой да бъде защитаван ще взема комисия, състояща се от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, шефовете на " Националната полиция ", ГДБОП и на новата дирекция. Такъв е методът и при НСО, която охранява единствено президента, премиера, ръководителя на Народното събрание, основния прокурор и вицепрезидента. В останалите случаи се дава защита при " съответна застрашеност ". На това съображение сега НСО пази Ахмед Доган и Делян Пеевски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР