Участъкът от София до Пловдив е затворен за всички МПС

...
Участъкът от София до Пловдив е затворен за всички МПС
Коментари Харесай

Извънредно! АМ „Тракия“ е истински кошмар, не тръгвайте на път, ако не е крайно наложително!

Участъкът от София до Пловдив е затворен за всички МПС заради снеговалеж. Ограничено е придвижването за всички коли по Автомагистрала „ Тракия “ в посока Пловдив, заради снегопочистване, оповестиха от Пътната организация.

Препоръката им е водачите на камиони до 12 т да се движат с нараснало внимание по обходния маршрут по път I-8 Нови Хан – Вакарел – Автомагистрала „ Тракия “. Шофьорите на МПС над 12 т изчакват на място.

След вчерашните пролетни температури през днешния ден зимната конюнктура сътвори проблеми на доста места у нас. Заради злополуката, станала при км 95 на Автомагистрала „ Тракия “, стотици коли са блокирани в сектора сред София и Пазарджик, сигнализираха читатели на Флагман.бг. Не е ясно по кое време ще се отпуши придвижването.

„ Намираме се малко преди Вакарел. Повече от час и половина не сме помръднали, никой нищо не ни споделя, не знаем какво да вършим. Кошмарно е! Никой да не потегля на път, в случай че не е извънредно неотложно! “, моли нашият четец Иван М.

803 снегопочистващи машини  обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. Сняг вали съвсем над цялата страна. Настилките са обработват, увериха от АПИ.

Поради мъгла е понижена видимостта в прохода „ Шипка “ до 30 м, а на „ Петрохан “ до 50 м.

 Стотици коли са блокирани в сектора от София до Пазарджик

Поради изобилните снеговалежи е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 т по проходите „ Предел “ и „ Превала “.

До 17 часа на следващия ден – 21 януари, в област Враца е въведена краткотрайна възбрана за придвижване на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на региона. Тежкотоварните коли могат да минават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии би трябвало да се реализира наложително с вериги.

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и  проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. Пътноподдържащите компании в цялата страна са в цялостна готовност и в подготвеност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.

За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени прави за обработка на трасетата с инертни материали. При потребност в сектори със мощен вятър, снегонавявания или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Предприемайте пътувания единствено при нужда, шофирайте с нараснало внимание и със съобразена скорост.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР