Участъкът от международен път Е-79 между Мездра и Ребърково ще

...
Участъкът от международен път Е-79 между Мездра и Ребърково ще
Коментари Харесай

Няма край! Пускат пътя Мездра-Ребърково двупосочно, но следва ново затваряне

Участъкът от интернационален път Е-79 сред Мездра и Ребърково ще бъде отворен в оповестения период – 15 февруари, дадоха обещание министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и шефът на АПИ Ясен Йорданов на среща във Враца, видя организация BulNews. Движението ще бъде пуснато в едната лента, в двете посоки, до момента в който пътят бъде приключен изцяло. 
Това обаче не е краят на тегобите за жителите на  Северозапада, защото ще последва и ново затваряне. То се постанова за създаване на два пътни възела – „ Дърманци “ и „ Мездра “. Кога тъкмо ще стане това обаче не стана ясно на днешната среща.
„ Затварянето на пътя е непопулярно решение, създаващо дискомфорт за жителите и бизнеса.То обаче беше неизбежно. За това време имаме 65% прогрес, над 1 милион тона скална маса е преместена, с цел да бъде разширено трасето. Изпълнена е и забележителна част от пътната работа, до равнище подосновен слой “, сподели министър Цеков.  
Той даде обещание, че в границите на актуалната 2024-година пътят сред Мездра и Ботевград ще бъде приключен изцяло. 
Това не е единствената радостна новина за жителите на Северозапада. Министърът на районното развиване съобщи, че се работи по още някои основни инфраструктурни планове в района. 
В програмата на АПИ за интервала 2-24-2026 година е заложена рационализация на 244 км републиканска пътна мрежа на територията на област Враца. Предвижда се главен ремонт на пътя за Монтана и превръщането му в скоростен. В рамките на този план ще бъде освежен и обходния път на Враца. 
След завършването на Е-79 сред Мездра и Ботевград ще бъде изработен главен ремонт и на пътя Мездра-Враца. Освен това предстоят поправки и на всички обходни направления, потърпевши от пренасочването на трафика поради затварянето на трасето. 
В момента тече процедура по изработването на абстрактен план за ремонт на пътя Враца-Оряхово. АПИ кандидатства за финансиране по стратегия за развиване на районите. С този план се планува и създаване на обходен път на Оряхово. Докато трае процедурата, която ще отнеме време, ще бъде осъществен ремонт единствено на проблематичните сектори. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР