Участъкът от автомагистрала Струма е строен по времето на управлението

...
Участъкът от автомагистрала Струма е строен по времето на управлението
Коментари Харесай

ГЕРБ политизираха трагедията на „Струма“ - исат оставки

Участъкът от автомагистрала " Струма " е строен по времето на ръководството на министрите на Българска социалистическа партия Костадин Паскалев и Асен Гагаузов, а служебното държавно управление на Румен Радев не е изпълнило наставления на Агенция " Пътна инфраструктура " за поддръжката му. Това оповестиха определените за депутати от ГЕРБ Десислава Атанасова и Александър Иванов по време на брифинг, след трагичния случай, в който починаха 45-ма души, измежду които и 12 деца.

Според двамата представители на някогашните ръководещи, вместо да се е занимавало с изборите служебното държавно управление е трябвало да прави поправки на автомагистралите, в това число и на мантинели и на маркировка. Те съпоставиха нещастието с злополуката край Своге през 2018 година, когато трима министри - на превоза, на районното развиване и на вътрешните работи, от третия кабинет на Бойко Борисов подадоха оставки, и желаеха министрите на президента да поемат отговорност по същия метод.

Десислава Атанасова прикани за примирение, изрече съболезнования и изиска почтено следствие. От партията предложиха през днешния ден да бъде разгласен ден на печал в двете приятелски държави-България и Република Северна Македония. Атанасова дефинира като внушения изказванията, че повода за случая е в пътната настилка.

Александър Иванов пък означи, че секторът е издигнат по остарялата разпоредба, т.е. по руски вид. В осъвременената нормативна уредба, съобразена с немския модел преди две години, не се позволяват наклони от повече от 60 градуса и виражи, т.е. секторът не би могъл да се построи по този метод. Той посочи и че до 2020 година след поредност сривания са се правили обезопасявания на ската. Иванов означи още, че и по " Тракия ", и по " Хемус ", и по " Струма " мантинелите са в извънредно положение. За това той набеди служебното държавно управление, което по думите му не е направило никакви поправки и не е положило метър маркировка.

От ГЕРБ акцентираха още, че от пет месеца паркингите за отмора на автомагистрала " Струма " са затворени поради невероятно разчистване. В същото време от предходното управление на Агенция " Пътна инфраструктура " има задачи и за подсилване, и за маркировката на сектора от " Струма " за 2021 година В последните месеци обаче заданието не било изпълнено, оповестиха от пресцентъра на партията.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР