Участъкът от автомагистрала Хемус - от Ябланица до пътен възел

...
Участъкът от автомагистрала Хемус - от Ябланица до пътен възел
Коментари Харесай

Отсечката от АМ Хемус между Ябланица и Боаза ще бъде завършена предсрочно

Участъкът от автомагистрала " Хемус " - от Ябланица до пътен възел Боаза с дължина към 10 км, ще бъде приключен предварително още тази есен. Това заяви ръководителят на Управителния съвет на АПИ, който инспектира строителството. Изграждането на сектора стартира в края на март предходната година. Проектът се извършва напълно със средства от републиканския бюджет в размер на близо 55 млн.лв.


Очаква се асфалтирането на сектора да стартира в края на май или началото на юни. В момента там работят 150 машини и 250 души.
Живко Недев, началник на плана: От няколко дни сме на трисменен режим на трошене на фракции, за подготовка на материали за осъществяване на циментова стабилизация и подготовка на материали за асфалтова настилка.
Предвижда се секторът да бъде с по две ленти за придвижване по 4 м. и две ленти за прекъсване по 3 м. Ще бъдат построени 5 селскостопански подлеза и 2 надлеза. Според шефа на АПИ работата по този сектор задава темпото на създаване на цялата автомагистрала.

Георги Терзийски, ръководител на УС на АПИ: Работи се и по другите сектори, като трети, четвърти и пети ще бъдат подготвени на механически планове до края на 2019 година
Терзийски акцентира, че акцент в работата по трасето Русе-Велико Търново е сектора Русе-Бяла, където има огромна централизация на произшествия. В момента там вървят процедури по отчуждаване на парцели и планиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР