Участъкът на метрото под булевард Владимир Вазов – от Хаджи

...
Участъкът на метрото под булевард Владимир Вазов – от Хаджи
Коментари Харесай

Стоян Братоев: Очакваме метрото да стигне до ж.к. Левски през 2025

Участъкът на метрото под бул. " Владимир Вазов " – от „ Хаджи Димитър “ до ж.к. „ Левски “ се чака да бъде приключен в средата на 2025, съобщи шефът на столичния " Метрополитен " инж. Стоян Братоев по Българска национална телевизия. Става въпрос за три метростанции с 3-километровото трасе.

" Строителството стартира на 20 март тази година, върви относително добре. Имаше първоначално проблеми с финансирането, само че общината се ангажира и обезпечи предплатено изпреварващо финансиране, което след това беше обезщетено от Плана за възобновяване. Това е един от първите планове от Плана за възобновяване ", сподели инж. Братоев.

По думите му до две-три седмици ще стартира строителството на единия тунел, при започване на януари - ще стартира втория. В момента има към 16% осъществяване, до края на годината би трябвало да са 18%.

Участъкът на метрото през " Слатина " е в развой на започване.

" Септември месец Министерски съвет утвърди изменението на Общия организационен проект. Проведоха се публични поръчки за избор на реализатор. До края на януари се надяваме да има подписани контракти, а пролетта да стартира същинското строителство ", разясни Братоев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР