Участъкът на магистрала Струма е завършен през 2007 г. с

...
Участъкът на магистрала Струма е завършен през 2007 г. с
Коментари Харесай

Строител на ``Струма``: Материалите са три пъти по-скъпи, за да бъде с много добро качество |

Участъкът на автомагистрала " Струма " е приключен през 2007 година с Акт 15. Този път продължава да работи доста добре. Един от проблемите, които преодоляхме при строителството на сектора, е във връзка с материалите, влагани в структурата на пътя. За износващия слой закупихме материал, който беше 3 пъти по-скъп, в сравнение с естествените кариери ни предлагаха.

Това заяви бившият изпълнителен шеф на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев, който е и участник в строителството на автомагистрала " Струма " пред бТВ. 

По думите му задачата да се купят три пъти по-скъпо материали е било, с цел да се покаже, че защото " за нас това беше първата автомагистрала, ще бъде с доста положително качество ".

Инж. Мазнев сподели още, че полагането е направено без фуга и всичко това е дало своите резултати. " Съгласно нормативните условия, това са към този момент 15 години, механически се постановат да се създадат спомагателни напластявания, с цел да се обезпечи доста дълга употреба. Съгласно строителните правила пътят е изпълнен на високо равнище ", добави той.

Относно присъединяване му в градежа на " Струма " някогашният началник на Камарата на строителите съобщи, че то е индиректно: " Бях механически шеф на група от компании, една от която изпълняваше този обект - в избран интервал от време, който е съвсем преди завършването.  Строителството стартира, когато отчуждителните процедури не бяха завършени ".

Според него мантинелата, в която се, е била позволена според тогавашните нормативи. " Мантинелата, която виждам, е тази, която ние сме поставили. Там злополука поради мантинелата не е имало. От 2 години има други условия ", смята той. 

Инж. Мазнев добави, че пътят не е причина за злополуката: " Ако има някакви пропуски, то те са в експлоатационното положение - поддръжката. Могло е да се създадат нови маркировки, доста необичайно секторът там е на доста части с възобновена и не толкоз възобновена маркировка ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР