Участъкът на автомагистрала Европа от границата със Сърбия до Драгоман

...
Участъкът на автомагистрала Европа от границата със Сърбия до Драгоман
Коментари Харесай

Пускат полуготов участък от магистрала Европа

Участъкът на автомагистрала " Европа " от границата със Сърбия до Драгоман ще бъде пуснат за придвижване към Нова година, само че без да бъде подложен последният пласт асфалт. Той ще бъде положен едвам през пролетта. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков пред Нова телевизия. За страдание, макар острите ми мнения с Агенция " Пътна инфраструктура ", няма по какъв начин да бъде приключена напълно автомагистралата до Нова година, съобщи министърът.
Участъкът е с дължина от 14,5 км, а стoйнocттa нa инвecтициятa e oкoлo 165 млн. лева Крайният период зa изпълнeниe бе янyapи 2022 година, само че на няколко пъти към този момент се удължава - един път доникъде на тази година, а напълно неотдавна стана ясно, че най-вероятно секторът няма да е приключен и до края на тази година.
" Амбицията ни е до Нова година да облекчим водачите, като пуснем придвижването по автомагистралата, само че без последния износващ пласт, тъй като през зимата не може да се поставя асфалт. Напролет ще асфалтираме и ще я въведем в употреба ", означи Шишков.
В последните месеци от ръководството на ГЕРБ също се залагаше на сходни ходове и поради закъснение бяха пуснати без последния пласт асфалт най-новата права от Софийския околовръстен път, както и обходът на Поморие, с цел да бъде употребен той за летния сезон през 2020 година Междувременно Шишков стартира инспекция за по-тънкия пласт асфалт, който бе локализиран на части от автомагистрала " Тракия ".
Иначе последният лот от автомагистралата до Сърбия е сред Сливница и Северната скоростна дъга на София. Той би трябвало да бъде приключен до края на идната година. В противоположен случай има късмет страната да загуби евросредства, защото правата се финансира по европейска стратегия.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР