Участъкът между прохода „Петрохан“ и софийското село Гинци е един

...
Участъкът между прохода „Петрохан“ и софийското село Гинци е един
Коментари Харесай

Пътят между Петрохан и село Гинци - един от най-рисковите за катастрофи

Участъкът сред прохода „ Петрохан “ и софийското село Гинци е един от най-рисковите за произшествия направления от републиканската пътна мрежа. Този маршрут е най-бързият достъп от София до областите Монтана и Видин. Той се оказа добре прочут за пътуващите с рисковете, които носи.
„ Това е един от най-опасните пътища в България – завои, дупки, надолнище на пътя. Когато има дъжд и ситуацията е зимна е безусловно невероятно да се кара. Този път желае цялостен ремонт. Всяка зима обстановката е една и съща “, разясниха в ефир слушатели на стратегия "Хоризонт ".
Съществуването на сходни рискови пътища, които са причина за голям брой катастрофи, сложи и други не толкоз директни въпроси, като този за виновността при злополуките. Слушателите питат съвсем риторично за следствията за водачите, когато влезе в действие системата за застраховките, при която при повече неточности ще се заплаща по-висока застраховка.
Според организация „ Пътна инфрастртуктура “ тази година главно ще се ремонтират 43 километра от пътя през прохода „ Петрохан “, които са на територията на Софийска област. Рехабилитацията на сектора се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и ще приключи през есента. В този сектор попада и правата в региона на село Гинци. Общата инвестиция е за 23 млн. лева с Данък добавена стойност. Предстои на пътя да бъде осъществена цялостна замяна на настилката, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци, ограничаващи системи и така нататък В идващите седмици с възстановяване на метеорологичните условия ще бъдат възобновени и плануваните ремонтни действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР