Участъкът Дзянкоу се смята за една от най-опасните части на

...
Участъкът Дзянкоу се смята за една от най-опасните части на
Коментари Харесай

Реставрират части от Великата китайска стена

Участъкът Дзянкоу се счита за една от най-опасните елементи на Великата китайска стена и е прочут на туристите като " дивата стена ". Единственият път до структурата е стръмна и опасна пътека около скалите. Чен Юцзян, който е израснал в подножието на Великата стена, в този момент е назначен за отговорник за този сектор на историческото чудо. По време на работа на възрастния мъж му се постанова да обиколя ежедневно цялата част, за която се грижи. Причината за това Чен към момента да работи на тази възраст е, че е много добре запознат с всички опасности и с това по какъв начин наподобява всяка тухла и къде е развалена.

 
Основните отговорности на отговорниците за Великата стена са, първо, да не позволяват туристите да се катерят по нея. На второ място, би трябвало да събираме боклука, само че също по този начин и да наблюдаваме структурата. А в случай че видим срутвания и опустошения, би трябвало да веднага да съобщим на началниците.
Чен Юцзян

През 2016 година държавното управление в страната предприема реставрационни работи по Великата китайска стена, с цел да се резервира истинският тип на структурата, като в същото време се подсигурява и безопасността на посетителите. В момента реставрационните работи са осъществени до петата фаза. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР