Участък от магистрала Струма между Кресна и Сандански ще бъде

...
Участък от магистрала Струма между Кресна и Сандански ще бъде
Коментари Харесай

Борисов и Заев откриват магистрала от Кресна до Сандански през декември

Участък от автомагистрала " Струма " сред Кресна и Сандански ще бъде открит през декември, когато ще сме хазаин на взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония. 

Това заяви министър председателят Бойко Борисов след срещата с македонския си сътрудник Зоран Заев в Министерски съвет. 

Заев изрази задоволство ползотворните резултати от досегашното съдействие и в частност открои контракта за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни, поддръжката на България за интеграцията на страните от Западните Балкани в НАТО и в Европейски Съюз, и построяването на инфраструктура сред двете страни - пътища и железопътни и газови връзки, заяви Българска телеграфна агенция. Стокообменът сред двете страни към този момент надмина 500 милиона евро, само че желаеме да стигне да един милиард евро, сподели Заев.

Македония ще възвърне паметника на полковник Константин Каварналиев, опустошен през 1966 година при акция за заличаване на български военни монументи в Югославия. Ще се възвърне и плочата на починалите стотици български офицери и бойци при борбата през 1916 та година при Каймакчалан по време на Първата международна война, заяви още Заев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР