Убийството на всички американски лидери няма да е достатъчно, за

...
Убийството на всички американски лидери няма да е достатъчно, за
Коментари Харесай

Заплаха! Иран заговори за убийство на всички лидери на САЩ

Убийството на всички американски водачи няма да е задоволително, с цел да отмъсти за гибелта на иранския боен пълководец военачалник Касем Солеймани. Това съобщи военачалник от иранската революционна армия, представен от " Ройтерс ".

Солеймани беше погубен през януари 2020 година от американски военни по време на посещаване в Ирак. Иран даде обещание " съкрушително възмездие " на всички, виновни за убийството му.

" Дори всички американски водачи да бъдат убити, това отново няма да е задоволително възмездие за кръвта на Солеймани. Трябва да следваме пътя на Солеймани и да отмъстим (на САЩ) посредством други способи ", уточни Мохамад Пакпур, пълководец на сухопътните войски на Революционната армия.

Солеймани беше най-влиятелният боен пълководец на Иран и ръководеше интервенциите на Техеран в Близкия изток. Той беше погубен на летището в Багдад при офанзива, разпоредена от тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Изявлението на Пакпур идва в миг, когато Иран и международните сили се пробват да преодолеят компликациите в договарянията във Виена за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година, които са в застой.

Един от нерешените въпроси е дали Вашингтон ще отстрани или не елитните войски на иранската революционна армия от своя лист с задгранични терористични организации, каквото е едно от условията на Техеран за възобновяването на договорката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР