Убийството на цивилни в град Буча близо до украинската столица

...
Убийството на цивилни в град Буча близо до украинската столица
Коментари Харесай

Кулеба и Шарл Мишел нарекоха убийството в Буча клане

Убийството на цивилни в град Буча покрай украинската столица Киев е " преднамерено осъществено кръвопролитие ", написа в Туитър външният министър на Украйна Дмитро Кулеба. Руснаците целят да отстраняват допустимо най-вече украинци, написа още Кулеба и приканва да бъдат спрени и да бъдат наложени още по-опустошаващи наказания от страните от Г7.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3662
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел даде обещание да бъдат наложени още наказания против Москва поради " жестокостите ", осъществени край Киев. 

" Шокиран съм от фрагментите на свирепост, осъществена от съветската войска в Киев ", написа Мишел в Туитър с хаштаг Клането в Буча.

Shocked by haunting images of atrocities committed by Russian army in Kyiv liberated region

EU is assisting & NGO’s in gathering of necessary evidence for pursuit in international courts.

Further EU sanctions & support are on their way.

Слава Україні!
— Charles Michel (@eucopresident)
Британският външен министър Лиз Тръс съобщи, че доказателствата за ужасяващи убийства, осъществени от съветските сили в Ирпен и Буча, стават все повече  и би трябвало да бъдат разследвани като военни закононарушения.

Репортери на Франс Прес откриха телата на минимум 20 души в цивилно облекло, лежащи на улица в Буча. Според локалните управляващи в града е открит всеобщ гроб на най-малко 300 цивилни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР