Убийството на психолога Иван Владимиров - Нав показва, че един

...
Убийството на психолога Иван Владимиров - Нав показва, че един
Коментари Харесай

Криминален психолог: Убийството на Иван Владимиров показва, че един куп хора не са си свършили работата

Убийството на психолога Иван Владимиров - Нав демонстрира, че един куп хора не са си свършили задоволително отговорно работата. Това съобщи в престъпният психолог Тодор Тодоров. Според нето казусът не е в законодателството, а в хората.

" Стигна се дотук, тъй като всякога става едно и също - случва се нещо извънредно, установяваме го, вайкаме се, ахкаме, питаме за профила на индивида, който го е направил и продължаваме по остаряло му.

Тук на въпроси по отношение на това закононарушение би трябвало да дават отговор не хора като нас - би трябвало да дават отговор Министерство на вътрешните работи и прокуратура, тъй като, в случай че има толкоз тъжби, какво се е случило, с цел да не се стигне дотук?

Не какво има на хартия, че е свършено, тъй като това на хартията може да се допише и със задна дата, а районният контрольор какъв брой пъти се е срещнал с този нападателен човек, който има оръжие? Какво като е някогашен служител на реда - той би трябвало да има някаква причина да има това оръжие ", акцентира Тодоров.

Адвокат Станислав Станев подчертава върху потребността от неотвратимост на закона.

" Не размера на наказването, а неговата неотвратимост води до предварителна защита. Ако един водач знае, че нарушавайки пътните правила, 100% ще му вземат 10 лв., това ще има доста по-голям резултат, в сравнение с, в случай че санкцията е 1000 лева, само че всеки знае, че има късмет да я избегне ", уточни той.

Тодор Тодоров и Станислав Станев разясниха в и ограниченията, които би трябвало да се подхващат за попречване на случаите на педофилия у нас.

Адвокат Станев съставлява фамилията на 9-годишно момиченце, жертва на такова закононарушение. Родителите му търсят на по-строго наказване, откакто областен прокурор отхвърли да стачкува размера на присъда на предприемач, упрекнат в блудничество.

" Тук бихме могли да беседваме, поради отвратителния темперамент на този вид действия, по какъв начин би могъл да се промени законът, дали да стане по-строг или да се прибавят обособени детайли към неговото наказване ", разяснява юрист Станев.

Посочи, че от 2011 година има инструкция на Европейски Съюз и една от рекомендациите на тази инструкция е да се внедри в границите на наказванията имуществена глоба.

" Ако има възможност тези хора да изгубят една сериозна част от своето имущество, това би могло това да бъде една спомагателна спирачка ", уточни той.

Според Тодор Тодоров не счита, че има човек с такива отклонения в половото държание, който да се е повлиял положително и да е спрял да бъде подобен.

" В други страни от дълго време са потвърдили, че на този вид хора най-добре им се влияе, когато чисто на поведенческо равнище се внесат корекции. Но за тази цел има законодателства, които разрешават това да се случи ", означи психологът.

И даде образец със законодателството в Съединени американски щати и Англия, че такива хора, когато си излежат присъдите, за избран брой години нямат право да работят с деца, има и наложителна лечебна работа с тях, а у нас не е по този начин.

Българският Наказателен кодекс също планува възбрана за подобен човек да упражнява избран тип специалности, разликата е, че при нас това е алтернатива, уточни юрист Станев.

И предложи идващият парламент да одобри корекция и това да стане кумулативно - т.е. давайки присъда за блудничество или обезчестяване, изключително когато става въпрос за деца, наложително да се постанова това наказване.

Вижте целия диалог във видеото.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР