Убийството на Лорена Перес потресе света. Жената е на 38

...
Убийството на Лорена Перес потресе света. Жената е на 38
Коментари Харесай

Тя го учеше да ходи, а той я застреля от количката

Убийството на Лорена Перес потресе света. Жената е на 38 години, доброволка в Червения кръст. Нейният палач е Мохамед Насим на 21 години, като 19 от тях са минали в инвалидна количка, тъй като страда от полиомиелит.

Малко след 10 часа в понеделник сутринта той влиза с количката си в стаята на ортопедичния център в Северен Афганистан. Там изважда револвер съветско произвеждане и прострелва Перес съдбовно в гърдите, оповестява „ Ню Йорк Таймс” (The New York Times).

Убиха жена, отишла на пазар сама в Афганистан

В Пакистан убиха жена с камъни, омъжила се по обич

Най-опасното място за една жена на света

Преди съдбовния ден тя се опива да помогне на Насим да проходи. Перес е умел физиотерапевт с повече от 10 години работа на филантропични задачи зад тила си. Работи в центовете на Червения кръст в Афганистан към този момент цяла година.

Познатите я разказват като деятелен, занимателен и сърдечен човек, предан на работата си, в това да оказва помощ на потърпевшите от войни и заболявания още веднъж да се движат и да живеят обикновено.

Никоя от войнствените групи в Афганистан, нито талибаните, нито „ Ислямската държава” не поемат отговорност за убийството.

Един от другите пациенти е задържан като съизвършител в подготовката на закононарушението.

„ Те петнят името на афганистанците. Това, което са направили, е терористична атака”, разяснява членът на локалната администрация Раис Абдул Калик.

Преди да дойде в Афганистан през май 2016 година, Перес оказва помощ на пациенти с увреждания в Малави, Етиопия и Танзания. „ Вярвам, че качеството и топлината в работата ми, са от значително значение и една от най-важните ми добродетели”, написа тя в профила си в LinkedIn.

Насим не съумява да създаде втори изстрел. Охраната на ортопедичния център го обезврежда незабавно.

Само през предходната 2016 година към 136 000 пациенти са получили рехабилитационни услуги в седемте центъра на Червения кръст в разтърсвания от война Афганистан.

Мотивите на Насим остават неразбираеми. Той е родом от следена от талибаните провинция, само че към този момент от полицията не са удостоверили, че има връзки с тях.

През последните години насилието в страната се разрасна, макар напъните на водената от Съединени американски щати интернационална коалиция в поддръжка на централната власт в Кабул.

How is this even possible? What kind of g.d. monster does this & why? RIP Lorena Enebral Perez, too good for world. https://t.co/KhOlhcaUJj pic.twitter.com/eVTJIE32qr
— Ric Fouad (@ricfouad) September 12, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР