Убийството на границата провокира и днес искания за оставки в

...
Убийството на границата провокира и днес искания за оставки в
Коментари Харесай

Реакции след убийството на границата: ГЕРБ искат оставката на Демерджиев и Тодоров


Убийството на границата предизвика и през днешния ден претенции за оставки в Министерство на вътрешните работи. ГЕРБ упорстват за отдръпването и на вътрешния министър Иван Демерджиев, и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Част от другите партии пък споделят, че Демерджиев е в ресора от скоро и не носи тоговорност за насъбраните проблеми, както и за оградното оборудване. Депутатите желаеха и чуване на вътрешния министър в пленарната зала.

„ Поискахме оставката на вътрешния министър и настояваме на нея, както и оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, чиято работа е обвързвана с оперативното ръковоство на дейностите по защитата на границата. Става въпрос за служебно държавно управление и единственият който може да освободи министъра е президентът, сподели Даниел Митов от ГЕРБ.

„ 200 милиона бяха изхарчени за тази ограда и виждате нейното качество. Такива претенции да се вършат е несериозно “, сподели Атанас Атанасов от „ Демократична България “.

„ Ние би трябвало да решаваме същинските въпроси, а не да се опитваме да се фокусираме върху един човек, който действително е там единствено от няколко месеца. Трябва да се види по какъв начин може оградата да се укрепи и още по-важното – хората, които охраняват, би трябвало да са повече, сподели Кирил Петков „ Продължаваме промяната “.

„ Трябва да се извършат съответните дейности от способените органи и министърът на вътрешните работи, в случай че е отвън комептенциите си, както различен министър излизаше, в подобен вид може би би трябвало да се прегледа каква е виновността на министъра “, сподели Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи.

„ Държавнното ръкодоство, което е провокирало градежа на оградата в този фалшив тип. На последващо място държавното управление, което не я е поддържало през идващите години. Това, което желаеме е доста простичко нещо – да се разположи българска армия там и да се даде взможност да се стреля във всеки един миг, в който военните решат, че е застрашена тяхната сигурност “ сподели Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

Всички обаче са безапелационни - с цел да се решат проблемите, трябват повече пари и повече хора по границите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР