Убийството на данъчния Иво Стаменов не е разкрито, както и

...
Убийството на данъчния Иво Стаменов не е разкрито, както и
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Данъчният Иво Стаменов е трябвало да бъде сплашен

Убийството на данъчния Иво Стаменов не е разкрито, както и не се знае кой е поръчителят на закононарушението. Единственото което е открито досега, че на арестуваната група е предоставено данъчния да бъде сплашен, палежи и побой, само че не и ликвидиране. Има данни за повече от три проведени набези и изнудване от незаконната група. Това стана ясно по време на брифинг в спецпрокуратурата за разрушената проведена незаконна група за рекет и убийства.

„ Групата е основана за изнудване, лихварска активност и осъществяване на поръчки. Ръководител на групата е брат на народен представител от Народното събрание, само че ние не се интересуваме от роднинските им връзки ", съобщи прокурор Лидия Манолова.

Трима от упрекнатите са арестувани на 3 юли при спецакция в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник пък обитава в Бургаския затвор за нелегално владение на оръжие.

"Според събраните доказателства групата е решавала посредством брутални силови дейности (и против солидно заплащане) финансови разногласия в интерес на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции " против съответни хора, или е възлагала осъществяването им на трети лица ", се споделя в известието.

Има осъществени престъпляние от тази група, само че това били единствено изнудвания. Има обвинявания на членовете на групата, които са били принуждавани посредством заплашвания да поемат имуществени отговорности към лица, които са имали веществен интерес. Създадената организация им е пособия, когато дават средства против рента да могат да си ги съберат. Борисов Аврамов пък е разпределял дилемите и е бил началник, стана ясно по време на брифинга.

За момента не е открито за какво групата на Борис Аврамов се е интересувала от убития данъчен Иво Стаменов. "Единственото което е открито, че са търсили някой да му възпламени колата и да му аргументи телесна щета ", обявиха от прокуратурата. Борис Аврамов е давал поръчките, а останалите са причинители, споделиха от прокуратурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР