Убийството на Борис Немцов, един от най-важните опозиционни политици в

...
Убийството на Борис Немцов, един от най-важните опозиционни политици в
Коментари Харесай

Пет години след убийството на Борис Немцов дъщеря му все още търси отговори

Убийството на Борис Немцов, един от най-важните опозиционни политици в Москва, раздруса цяла Русия. Пет души бяха вкарани в пандиза за закононарушението. Но за дъщерята на Немцов казусът надалеч не е завършен, написа ДПА.

Пет години откакто Немцов, един от най-яростните критици на президента Владимир Путин, бе погубен близо до Кремъл, фамилията на жертвата не има вяра, че следствието ще бъде завършено. Следователите още не са разкрили претекста или главния гарант на закононарушението, споделя за ДПА дъщерята на политика Жана Немцова.

В четвъртък се навършиха пет години от убийството, осъществено на мост покрай Червения площад. Немцов бива прострелян няколко пъти, до момента в който върви със своя позната след вечеря. Очаквало се е той да оглави протестна манифестация в края на същата седмица.

Според Жана Немцова няма подозрение, че това е било " политически стимулирано ликвидиране ". Следователите не удостоверяват това изказване. За да го създадат, е нужна още работа. " Изобщо няма никакво придвижване " по делото, споделя в имейл 35-годишната журналистка Немцова.
Немцов, който умря на 55 години, беше демократичен модернизатор, служил като вицепремиер през бурните 90 години на предишния век. Впоследствие той стана изтъкната фигура в политическата съпротива и несклоняем конкурент на Путин.

Витаят догатки, че Рамзан Кадиров, властническият водач на размирния южен район Чечения, може би е забъркан в убийството. Мъжете, приети за отговорни за убийството, са били свързани с управляващите в района.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР