Убийството на Алексей Петров не ще разклати правителството. Това каза

...
Убийството на Алексей Петров не ще разклати правителството. Това каза
Коментари Харесай

Политологът Теодор Славев: Убийството на Алексей Петров не ще разклати правителството

Убийството на Алексей Петров не ще разклати държавното управление. Това сподели в изявление за предаването " Нюзрум " по Радио " Фокус " политологът Теодор Славев.

" Няма връзка сред политическия дневен ред и убийството на Алексей Петров. Тази " сглобка “ стартира да работи доста мъчно, с искри сред двете обединения, само че въпреки всичко работи и действа. Едно от нещата, които демонстрират, че " има масло в " сглобката “, са назначенията, които се вършат – ръководител на Сметната палата, началник на Българска народна банка. Това значи, че е открит механизъм да се случват тези назначения, които може би са най-невралгичната част във всяко едно ръководство. Не мисля, че този случай (бел. ред. Убийството на Алексей Петров) ще разклати държавното управление “, изясни той.

Според него думите на някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев, че " Алексей Петров е проектант на " сглобката “ сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС “, са част от политическата реторика. Славев напомни, че в общественото пространство се появи информация, че Демерджиев може да бъде кандидат-кмет в Пловдив на идните локални избори.

" Не е по силите на един човек да бъде пратеник, да бъде дизайнер на толкоз комплицирана формула като едно държавно управление или парламентарно болшинство. Това не е по силите на нито един човек. Политиката е групово дело, в нея вземат участие доста хора. Не мисля, че има високо присъединяване и мощна роля на Алексей Петров в актуалното държавно управление “, изясни политологът.

Според него лепилото на тази коалиция е геополитическата обстановка, в която се намираме.

" Това е моралното пояснение за какво съществува коалиция сред досегашните най-свирепи съперници. Това лепило, несъмнено, доста скоро може и да стартира да изсъхва, зависи по какъв начин се развива обстановката “, разясни той.

Теодор Славев не чака причинителят на покушението срещи Алексей Петров да бъде оголен.

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР