Убийството на Алексей Петров не е откъслечно събитие, а е

...
Убийството на Алексей Петров не е откъслечно събитие, а е
Коментари Харесай

Журналистът Димитър Стоянов: Имаме данни за подготвяни покушения срещу пет политически лица

Убийството на Алексей Петров не е частично събитие, а е акт на принуждение, който се вписва по един категоричен метод в цялата обстановка на страната от последната половин година. Това разяснява за Радио " Фокус " проверяващият публицист Димитър Стоянов.

“Ние можем да изхождаме от хипотезата, че това е било политическо закононарушение, целящо ужас в състава на сегашния кабинет. Не би трябвало да подценяваме и обстоятелството, че до нас доближи информация за готови покушения против пет политически лица в България. Ние не знаем техните имена и не знаем дали Алексей Петров не е бил един от тях. Определено има сериозен интернационален външен напън да няма проевропейско и пронатовски настроено държавно управление в България и това е очевидно, то не е загадка за никого. Има ужасно доста хипотези ", сподели още Димитър Стоянов.



Димитър Стоянов. Снимка: Facebook

" Много мъчно е да преглеждам това закононарушение отвън подтекста на събитията, които се случиха преди този момент. Имаме едно струпване на обстоятелства, условия, събития, като стартираме от оповестяването на изказвания скрит план против Иван Гешев от самият него, някогашния основен прокурор, като преминем през разстрела на Красимир Каменов-Къро, който беше апетитен като един от заговорниците против Гешев. И в този момент идва този разстрел, това, несъмнено, е просто една догадка, само че наподобява с огромна възможност доста допустима тези събития да са свързани по един или по различен метод. Ако погледнете биографията на Алексей Петров, ще видите, че той е участник в доста динамични събития от началото на 90-те години на предишния век ", изясни Стоянов.

По думите му има ужасно доста незнайни: " Аз мога да допускам, че това не е активност, не е акт, осъществен от един човек. Подозирам, че са били най-малко двама, в случай че не и повече, само че истината е, че това са просто спекулации, тъй като ние не знаем всички обстоятелства. Но колкото и да са били те, в тази обстановка Министерство на вътрешните работи се проваля в превантивната си активност. Ако един човек самичък възнамерява едно нападение, той по някакъв метод се доставя с оръжие, прави го, тогава в действителност в забележителна степен е по-трудно една сходна организация от един човек да бъде разкрита и предотвратена от органите на Министерство на вътрешните работи. Само че аз съм песимистичен, че това е деяние на един човек. Според мен това е акт, който е проведен от няколко индивида, само че това е нечиста сделка, просто споделям своето мнение ”, добави журналистът.

“Би трябвало по отношение на активността на тези хора да има предварителна защита. За страдание, в това нападение ние имаме и политически подтекст. Защото в последните седмици Алексей Петров се появи като самобитен балансьор, който оказа помощ за реализацията на така наречен “сглобка ", само че не коалиция. Това не е загадка ”, добави Стоянов.

По думите му казусът е, че когато един подобен човек е погубен, това в действителност сочи за сериозен пропуск от страна на правоохранителните органи, “защото има логичност заинтригуваните да нямат сходна структура, сходно държавно управление, да потърсят лостове за въздействие в тази комплицирана интернационална обстановка, това държавно управление да бъде разтърсено, без значение дали то е положително, неприятно, по какъвто и метод то да действа ”, заключи Стоянов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР