Убийството на Алексей Петров може и да е свързано с

...
Убийството на Алексей Петров може и да е свързано с
Коментари Харесай

Един от най-добрите приятели на Трактора: Алексей Петров може да е убит и заради Нексо!

Убийството на Алексей Петров може и да е обвързвано с финансовата пирамида " Нексо ". Тази нова сензационна версия стартира Борислав Даскалов, който е седемкратен републикански първенец по карате, а в продължение на 6 години и половина преди 10 ноември 1989 година работи в летендарното Управление безопасност и охрана (Пето управление н, бидейки и персонална защита на Тодор Живков.



Борислав Даскалов не може да прежали приятеля си

Даскалов минава за един от най-близките хора до разстреляния през лятото Алексей Петров-Трактора. В изявление за подкаста " Спортна джунгла " той описа забавни истории за предишното си на първокласен състезател и близостта си с Алексей Петров. Нещо повече - за първи път стартира версията, че убийството на някогашния началник в ДАНС може и да е обвързвано с " Нексо ".

" Алексей Петров от години контактуваше с МОСАД. Той водеше в България генерали. Това, което се случи с неговото израстване във връзка с киберсигурност, и това, че той застана зад тези, които са киберпрестъпниците " Нексо ", мисля, че там нещо стана.

Изборите, операцията на изборите, " Нексо ", там нещо се случи, това са моите версии ",

декларира Борислав Даскалов.



Босовете на криптопирамидата " Нексо "

По думите му след последния опит за нападение против него преди 5 години, Алексей Петров се е поуспокоил. " Успокоиха се връзките сред него и Бойко Борисов, сред него и Вальо Шотев, с който имаха търкания по бизнес линия. Той проспа неизбежното. А то е, че е наблюдаван всеки божи ден. Всеки ден терористът е с пръст на спусъка. Чака комфортният миг, дупката, мястото, в което може да го натисне. Въпросът не е единствено да те убие, само че и да се измъкне ", безапелационен е някогашният народен играч по карате.



Даскалов още е във форма

" За един доста прецизен, доста печен терорист палач се желае доста сериозна подготовка. И немалки финанси. А който би трябвало да го поръча Алексей Петров, какъв би трябвало да бъде?! Това е човек, който, в случай че Алексей е упражнявал през днешния ден пет часа, той го е правил 10 часа. Може да стои 48 часа, без да спи, на наблюдаване на някого. Каквито бяха " сивите вълци " по наше време. Този би трябвало да не е спал с цели седмици.

Това е някой от рода на тюлените, на морски пехотинци. Някой, който е външен.

Това е външна поръчка. В дадения миг, в който казваш на защитата " Изчакайте долу ", се появява прозорец и оня минава. Дали е бил с колело или без, няма никакво значение. Натиска спусъка. Как стават тези неща? Случайно. Всяка секунда някой седи и гледа като " Биг Брадър ". Убиецът всеки ден, всяка секунда получава в слушалката информация за всяко негово деяние. За мен стрелецът е външен. Не имам вяра да е българин. Но това няма никакво значение. Кой ти взима живота най-после е финалът на някакъв спор или жестока тежест, която имаш! ", уверен е Борислав Даскалов.

Той се отдава на мемоари за общото си минало с Трактора:

" Батко ми Алексей Петров ми беше батко и в милиционерското учебно заведение в Пазарджик, и в националния тим по карате. Аз пристигнах на негово място в милиционерското учебно заведение. Изключителен каратист. Беше нещо ужасно, няма кой да го спре напряко. Нямаше международно или европейско, на което да могат да го спрат. Той ни изнасяше, техниката му беше доста добра ", спомня си Даскалов.



Трактора на младини като каратист

" Който подценява качествата на Бойко Борисов, доста бърка. Той не беше изявен в техническо отношение. Той беше борд, имобилен, по-статичен, носеше доста на пердах на удари, само че не беше безопасен ", описа тогавашният охранител на Тодор Живков от Управление безопасност и охрана (Пето управление н.

" В 7.30 сутринта преди тренировката Бойко Борисов към този момент беше целият изпотен, блъскаше на лежанката и на чувала. Не блестеше с някаква техника на татамито, обаче такава воля имаше и това им изигра доста неприятна смешка на хора, които го осмиваха. Това доста му оказа помощ в живота на Бойко ", продължи той. " Няма да не помни - веднъж подобен пердах яде от Румен Николов-Пашата на едно съревнование. И може би тогава той не откри себе си на татамито, а като уредник, като човек, който седеше зад тила ми. Беше душата на националния тим ", сподели още Борислав
Даскалов.

" Алексей Петров беше страховит треньор.

Беше безумно смел, безумно самоуверен и не знам дали това не докара до неговата гибел.

Малко преди убийството се видях с него - говорихме си за един мой план, партия на спортистите в България. Той беше узрял за това, че би трябвало да има подобен план ", споделя Борислав Даскалов.

И философства за убийството на приятеля си: " Виж, не може 24 часа да си подготвен за среща с терористи. Когато някой е решил да те ликвидира, той търси някакъв метод за притъпяване на твоите сетива, Когато имаше проблеми с Борисов, с Вальо Шотев, беше доста мобилизиран. Когато имаше проблем със застрахователните компании, беше доста деликатен и подготвен да отреагира. Накрая просто се успокои. И това беше грешката му ".

Вижте видео с изявлението на Борислав Даскалов:

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР