Убийството на административна служителка на полицията в в Рамбуйе е

...
Убийството на административна служителка на полицията в в Рамбуйе е
Коментари Харесай

Френският премиер: Нападението в Рамбуйе е посегателство срещу републиката

Убийството на административна служителка на полицията в в Рамбуйе е посягане против Франция, съобщи министър председателят Жан Кастекс, заяви Българска телеграфна агенция.

" Републиката беше нападната още веднъж. Франция беше застрашена още веднъж. Ние няма да допуснем това " съобщи през днешния ден Кастекс пред медии в Тулуза.

Той добави, че прекъсва визитата си в Южна Франция, с цел да се върне в Париж и да разиска случилото се в Рамбуйе със съответните ведомства и министри.

Административната служителка беше намушкана с нож през вчерашния ден от мъж, влезнал в полицейски сектор в Рамбуйе. Нападателят, живеещ във Франция тунизиец, беше убит от чиновниците на реда. Той е извикал " Аллах акбар " по време на нападението.

Нападателят е живеел във Франция от 2009 година и дълго време е обитавал в страната незаконно. Той е получил позволение за краткотрайно престояване едвам през 2019 година Той не е регистриран като коренен ислямист в описите на полицията и вътрешното разузнаване.

Разследването се води от антитерористичната прокуратура. Вчера президентът Еманюел Макрон дефинира нападението като терористичен акт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР