Убийството е едно от най-тежките престъпления, което човешката история познава.

...
Убийството е едно от най-тежките престъпления, което човешката история познава.
Коментари Харесай

Топ атлетите, които отнеха живот

Убийството е едно от най-тежките закононарушения, което човешката история познава. Да отнемеш живот е непростимо действие, което вечно оставя горещ белег върху околните на жертвата. Съдебният развой и по-точно присъдата за причинителя единствено отчасти притъпяват болката, до момента в който неналичието и тъгата по погубеното остават.

Истината е, че никой в нито една сфера на обществото не е застрахован. Всеки би могъл да се окаже от едната или от другата страна. В спорта има задоволително доказателства.

Да станеш жертва на професионален спортист не нещо, което се случва притеснително постоянно, само че в това време случаите не са и малко. В листата ще откриете имената на няколко известни боксьори, играчи от НФЛ, звезди от НБА и други спортисти, които по един или различен метод предизвикват нечия крах. Дали става дума за предумишлено ликвидиране или случай, дали са наказани или не, тези спортни звезди механически са убийци.

Аарън Ернандес – Бившият футболист на Ню Ингланд Пейтриътс бе наказан в Съединени американски щати за ликвидиране първа степен (т.е. преднамерено – б.р.). През 2013 година той е упрекнат за гибелта на Один Лойд, който е гадже на сестрата на неговата избраница. Ернандес и двама други мъже взимат Лойд от вкъщи му, откарват го до далечен промишлен парк, където го прострелват съдбовно 6 пъти. През 2012 година Ернандес упрекнат в убийството на други двама мъже, само че по-рано през тази бе оневинен. Малко по-късно решение играчът се обесва в килията си.

Антъни Смит – Някогашният ас на Оукланд Рейдърс бе наказан за убийството на трима души в течение на 3 години. През 2015-а той бе открит за отговорен в стрелбата от 1999 година по Кевин и Рики Нетълс. Смит е наказан също и за гибелта на Денис Хендерсън през 2001 година, на който нанася съдбовни рани с нож.

О Джей Симпсън – Един от най-известните случаи в историята на американския спорт. През 1995 година някогашният играч по американски футбол и артист е оневинен за убийствата на брачната половинка си Никол Браун Симпсън и нейния ухажор Роналд Голдман. Две години по-късно обаче цивилен съд го намира за отговорен за съдбовните набези. През 2007 година Симпсън също по този начин е наказан за въоръжен обир, нахлуване със смъртоносно оръжие и още други обвинявания. Присъдата му е от 9 до 33 години зад решетките.

Карлос Монсон – Аржентинският боксьор е упрекнат в убийството на жена си Алисия Мунис през 1988 година. Осъден е на 11 години затвор, като умира в пътен случай през 1995 година, до момента в който е в отпуск.

Оскар Писториус – Падението на вдъхновяващия южноафрикански спринтьор се случи единствено в границите на няколко години. През 2013 година той бе упрекнат в убийството на своята другарка – моделът Реева Стеенкамп. Писториус, който стана първият спортист с два ампутирани крайници, взел участие в Олимпийски игри, бе приет за отговорен и наказан на 6 години зад решетките.

Емил Грифит – На 24 март 1962 година Грифит прави 12-рундов мач против Бени „ Хлапето” Парет. Мачът завършва, когато Парет изпада в кома след 29 поредни удара. Десет дни по-късно боксьорът издъхва в болничното заведение. Мачът се предава онлайн по американската телевизия ABC.

Джейсън Уилямс – През 2002 година изяснява, че се е задявал с пушка, когато тя гръмва и убива Костас Кристофи. През 2010 година Уилямс пледира отговорен в нахлуване с оръжие и е наказан на 5 години затвор.

Марк Роговски – През 1991 година скейтбордистъ Марк Роговски е обвивен за изнасилването и убийството на Джесика Бергстен. Той е наказан да лежи 31 години в пандиза за закононарушенията си, откакто признава, че след половата офанзива я е удушил и заровил в пустинята..

Муки Блейлок – През 2014 година баскетболистът Муки Блейлок е наказан на 15 години затвор поради ликвидиране с моторно транспортно средство.

Естебан де Хесус – През 1981 година боксьорът Естебан де Хесус е наказан за ликвидиране, откакто лишава живота на 17-годишно момче при спор след пътен случай. Присъдата му е доживотна. На 37 години и единствено 2 седмици след края на делото пуерториканецът умира от СПИН.

Хироши Огава – През 2005 година японският бейзболист Хироши Огава получава доживотна присъда за убийството на 67-годишна жена.

Лесли Хилтън – През 1955 състезателят по крикет на Западна Индия Лесли Хилтън убива брачната половинка си. Той е наказан на гибел посредством обесване.

Дани Хийтли – Канадския хокеист Дани Хийтли бе наказан за ликвидиране с моторно транспортно средство през 2003 година. Той кара отвън позволените предели на скоростта и губи надзор над автомобила си, причинявайки съдбовни контузии на своя сателит.

Марк Сесилион – През 2004 година френският ръгбист Марк Сесилион стреля по жена си и я убива по време на ваучър. Осъден е на 20 години зад решетките.

Бруно Фернандес де Соуса – Бившият втратар на Фламенго бе наказан през март 2013 година за убийството на някогашната си другарка Елиза Самудио, която изчезва 3 години по-рано. Соуса, неговата сегашна другарка и някогашната му брачна половинка са измежду 9-те упрекнати в мъченията и убийството на Самудио, която се опитвала да потвърди, че има наследник от вратаря. Футболистът е наказан на 22 години и 3 месеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР