Убийство в САЩ от 80-те години на миналия век на

...
Убийство в САЩ от 80-те години на миналия век на
Коментари Харесай

Принцеса Доу: Мистериозно убийство на млада жена през 1982 г. все още не може да бъде разкрито

Убийство в Съединени американски щати от 80-те години на предишния век на момиче, което влиза в историята като "Принцеса Доу ", към момента не дава покой на феновете на секрети и мистерии. Чудовищното закононарушение остана неразгадано, а самоличността на момичето – неизяснена. Може би заради тази причина всяка година около случая се появяват нови версии и спекулации.

Тялото на жертвата е намерено в тихото малко градче Блеърстаун, Ню Джърси, през 1982 година. По това време там живеят към 5 хиляди души, а няколко години преди ужасяващото събитие там е сниман сериалът на ужасите „ Петък 13-ти “, режисиран от Шон Кънингам.

На 15 юли сутринта гробарят Джордж Кийз отива в покрайнините на гробището, с цел да види дали може да се отдели малко земя за нови гробове. Мъжът усетил едвам доловима миризма на изгниване и считал да ревизира гробовете, само че в един миг осъзнал, че миризмата няма по какъв начин да идва от могилите.

Джордж тръгнал към мястото, откъдето идвала миризмата и на самия борд на дерето се натъкнал на женско тяло с разрушена глава.



Момичето било облечено с алена тениска с пай ръкав, дълга пола, която била вдигната над колената. Нямала нито долни дрехи, нито обувки.

Тя носела единствено едно украшение – скъпо синджирче от 14-каратово злато със златен кръст, безизходен в косата.

Починалото момиче било на възраст сред 14 и 18 години, високо 157 см. и тежало към 50 кг. Имало тъмна коса до раменете. Ноктите й били лакирани с червен лак, ушите - пробити (лявото ухо - два пъти).

Момичето нямало отличителни белези като татуировки или белези от интервенция. Било обикновено развито и поддържано.
Според проверяващите,жертвата в никакъв случай не е раждала и не е била бременна. Двата й горни предни зъба били малко по-тъмни от останалите, само че повода за това по този начин и не е открита.

Като причина за гибелта лекарите показали многочислените пострадвания по главата с тъп предмет. Момичето имало пострадвания и по ръцете. Предполага се, че те са получени при опит за самоотбрана.

Кога тъкмо е убита, специалистите не съумяват да открият с акуратност. Вероятно гибелта й е настъпила от няколко дни до седмици. Не е открито и дали момичето е било изнасилено, преди да бъде убито и дали е убито на мястото, на което е намерено.

С следствието на мистериозния случай се заема лейтенант Ерик Кранц, чиято персона е извънредно любопитна за почитателите на тайните и мистериите. Полицаят взе участие в епизод от сериала "Петък 13 ".


Една от последните реконструкции на външността на Принцеса Доу

Заради ниския бюджет на кино лентата, от продукцията се обърнали за помощ към локалната полиция и по този начин Кранц се появява в сцена, в която двама детективи се притичват на помощ на крещящо в лодка момиче, което по-късно е удавено от злодея.

"Ще бъда извънредно сюрпризиран, в случай че не разгадаем този случай ", споделя Кранц при започване на следствието на убийството.
Той взима ДНК проби и пръстови отпечатъци на умрялата, само че по този начин и не съумява да откри нейната идентичност.

Не е изключено да е била продажница. Никой от локалните сводници и работещи девойки обаче не я разпознал. Издирването на роднините й също не дава триумф.

Името "Принцеса Доу " измисля самият Кранц. В американската полиция неидентифицираните женски трупове нормално се посочват като „ Джейн Доу “, а мъжките - „ Джон Доу “. Но Кранц не желал това момиче да остане незнайно и я назовава „ Принцеса “, предполагайки, че приживе тя е била доста скъпа за някого - нечия брачна половинка, щерка или сестра.

По време на следствието се появяват няколко версии за ужасяващия случай.

Реконструкция на външността на Принцеса Доу

„ Принцесата” може да е станала жертва на сериен палач, въпреки че по това време в провинцията не са регистрирани настоящи фанатици.

През 1999 година задържаната в Калифорния по съмнение за разнообразни закононарушения Дона Кинлоу ненадейно декларира, че брачният партньор й и рецидивист Артър пред очите й е умъртвил млада продажница на гробището в Блеръстаун през лятото на 1982 година.

Според друга информация, Дона споделила, че мъжът й е докарал тийнейджърката в дома им и опитал да я принуди да стане продажница. След като не постигнал задачата си, я откарал в незнайна посока.

След това, в изблик на яд, Артър споделил на жена си: „ Ще те убия, както това момиче, което беше при нас “.

Въпреки това детектив Стивън Спиърс-младши, който поема делото "Принцеса Доу " от 1999 година, след диалог с незаконната двойка, споделя, че колкото повече ги слуша, толкоз по-малко има вяра, че те са отговорни.

Двамата по този начин й не съумяват да кажат по какъв начин се споделя момичето, а придвижванията им, засечените от полицията, потвърждават, че няма по какъв начин през лятото на 1982 година да са били на гробището.

Въпреки това, когато криминалист нарисувал схема на лицето на момичето, което мъжът на Дона докарал (по изложение на последната), то доста приличало на това, което би могла да има Принцеса Доу.


Портретът по изложение на Дона

Според друга версия, жертвата може да е бегълка, която е употребила разнообразни подправени имена, до момента в който работи в хотел в Оушън Сити, Мериленд.

През 2012 година шестима души декларират, че знаят коя е Принцеса Доу, само че казусът остава открит.

През същата година проба от косата и зъба й е изпратена за проучване, което е заключило, че умрялата най-вероятно е родена в Съединени американски щати.

Пробата на косата посочила, че Принцесата е живяла сред седем до 10 месеца в Средния Запад или в Северозападната част на Съединени американски щати. Пробата от зъба – че може да е от Аризона. Освен това са направени заключения, че момичето е прекарало дълго време в Лонг Айлънд.

По време на следствието жена споделила, че по какъв начин на 13 юли 1982 година, до момента в който била с щерка си в магазина, видяла момиче със същите облекла против гробището.

Установено е, че полата и блузата на Доу са създадени в Средния Запад, макар че етикетите им липсват.
След издание на фотоси на Принцесата, трима души споделят, че са си купили сходни облекла в магазин в Лонг Айлънд, който сега е затворен.

Самата госпожица е заровена на 22 януари 1983 година, единствено на 100 метра от мястото, където е открито тялото й.



Жителите на града заплащат за скромна надгробна плоча.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР