Убийство в офис разтърси Стара Загора преди дни. На 24

...
Убийство в офис разтърси Стара Загора преди дни. На 24
Коментари Харесай

Проговориха близките на Стамбето и на убиеца му Младенов

Убийство в офис раздруса Стара Загора преди дни. На 24 март съобщихме за погубен с два патрона в главата престъпно проявен млад мъж, чиновник във компания за бързи заеми. За първи път най-близките на жертвата и тези на арестувания като причинител на убийството застават пред телевизионна камера.

Драмата се разиграва в офис на улица „ Цар Симеон Велики” 142 в центъра на Стара Загора в късния следобяд на 24 март. Сигналът към незабавния телефон е подаден тъкмо в 17:19 ч. Час по-рано жертвата Станимир Иванов идва за среща със своя сътрудник и шеф Владимир Василев, който по-късно е апетитен за физическия причинител на убийството.

„ Образувано е досъдебно произвеждане по смисъла на член 115 по Наказателния кодекс който планува отнемане от независимост от 10 до 20 години. Работи се по няколко версии за убийството, като главната е точно финансови взаимоотношения и зародил скандал сред причинителя и пострадалия”, сподели Дичо Атанасов, областен прокурор на Стара Загора.

Във съдбовния ден зад тази врата Станимир е предстоящ от началника си Владо и неговия брат Милен. Братята предприемачи са в спор със Станимир от близо месец, сочат разкази на очевидци.

За съдбовният ден за пръв път споделя Десислава Николова - чиновник във компанията за бързи заеми и заложни къщи и приятелката на Станимир.

„ Той ми се обади да ми каже че Владо ни чака в офиса. И аз отидох до у дома да го взема. Той първи почука на вратата и влезна вътре. Аз изчаквах извън във фоайето. После пристигна и ми сподели да вляза. Вътре бяха Владо, брат му и Данаил, едно момче което работи също за Владо. Каза на мен и Данаил да изчакаме извън. Тогава Владо се обърна и сподели на Станимир „ Хайде в този момент разберете се с Милен””, описа тя, предава Нова тв.

Малко по-късно началникът Владо отпраща охранителите си, праща и служителят си Деси за някакви документи. Отпраща всички от офиса като се изключи портиера-охранител Красимир Кирезов, който остава пред вратата на офиса и ясно чува абсурда сред тримата.

„ Бях нащрек и си споделих, в случай че стане нещо, ще вляза и ще ги разтърва. Чух закана и незабавно скочих. Секунди по-късно се чу и изстрел”, сподели Красимир.

Записи от охранителните камери сега на убийството обаче няма. Според показанията на водача на началника самият той ги е изключил по разпореждане на Владимир същия ден, към 17. 00 ч.

„ Два-три дни след убийството се видях с Кольо, който е защита и водач на Владо. Попитах го какво е станало. И той сподели „ Ами Станимир е нападнал Владо с нож и той по тази причина го е застрелял”. Въпросът ми беше в случай че си атакуван с нож, по кое време имаш време да запретнеш блузата, да извадиш револвер, да заредиш и да произведеш два изстрела от упор в главата”, описа Пламен Митев, другар на Станимир.

Убитият Станимир Иванов и Владимир Василев са дългогодишни сътрудници.

„ Всичко сред тях беше уредено. Те се бяха разбрали за заложната къща - Станимир какъв брой пари ще получава, какъв ще е процентът, който ще взима”, изясни Десислава.

От месеци обаче сред братята и Станимир зародил спор. Както за пари, по този начин и поради дребни интриги с Милен Василев, брат на посочения за стрелец Владимир.

„ Имаше спор сред тях, Станимир искаше да се разделят, да се отдръпна от заложната къща на Владо и да си направи собствен бизнес. Що се касае до финансовата част, с Владо имаха спор по отношение на някакъв акт, който е бил оправен от него и той обвиняваше Станимир че би трябвало да го понесе. Ставаше въпрос за някакви 20 000 лева”, сподели Пламен Митев.

Дали напрежението е било подбудено и поради желанието за обособяване на Станимир, който на процедура е щял да се трансформира в конкуренция в бизнеса на Владимир, към момента не е ясно. За напрежение обаче удостоверява и брачната половинка на Владимир, която също застава пред камера за първи път.

„ Владимир беше мощно обезпокоен и угрижен последния месец. Разговарях с него, с цел да схвана какво се случва. И той ми показа, че е заплашван от Станимир”, описа дамата.

Според брачната половинка на Владимир, мъжът е стрелял при неизбежна самоотбрана.

„ Аз съм безусловно уверена, че Владимир се е защитавал. Той е защитавал живота си. Той по никакъв метод не би рискувал нашето семейство. Просто е бил предизвикан, атакуван, защитавал се е. Цялото ми семейство сме християни. Владимир се занимава с щедрост, имаме сплотено семейство, деца”, изясни Анна Колева.

Една от версиите по този престъпен случай бе, че братя Василеви са нападнати с нож от станалия по- късно жертва Станимир.

„ Намерен е нож в натрупа на убития, само че нямаме данни той да го е употребявал по време на инцидента”, сподели Дичо Атанасов, областен прокурор на Стара Загора.

„ Станимир знаеше че вървят въоръжени. Абсурд е да изкарва нож”, сподели Пламен Митев.

35-годишният Станимир е престъпно проявен, прочут в Стара Загора със своя избухлив темперамент, отстояващ своите ползи и мнение. Приятелката му позволява, че причина за убийството му е страхът на братята от него. А също и че е допустимо да не е станало непринудено.

„ Те авансово са изключили камерите, мен ме отпратиха. Според мен не е по този начин, както споделят че е случай и че е тръгнал да ги атакува. До колкото познавам Владо, а аз го познавам от 6 години, той не е примитивен. По-скоро е човек който премисля нещата, в никакъв случай не е взимал решения на момента”, изясни Десислава, приятелката на Станимир

37-годишният Владимир Василев няма престъпно досие. Братята са наследници на богата фамилия. Баща им управлявал приживе просперираща компания, занимаваща се главно със строителство и ремонтите. Двамата имат законно притежавани персонални оръжия, с едно от които е осъществено и убийството. Потърсихме Милен Василев в дома му - голямо имение в покрайнините на Стара Загора. Там обаче не намерихме никой.

Приятели на убитият Станимир обаче споделят опасенията си че авторитетното семейство може да влияе на следствието и развоя на правосъдния развой.

„ Имам опасения, че може би няма да си получи заслуженото в случай, че е изключил камерите”, сподели Пламен Митев.

За разлика от чистото досие на Владимир, убитият 35-годишен Станимир Иванов има богато правосъдно досие и арести за сборичкване и наркоразпространение. Според приятелката му Десислава обаче тъкмо бурният темперамент на половинката ѝ както и досието могат да трансформират хода на следствието. Въпреки, че е наясно с престъпните прояви на Станимир, тя го вижда и в друга светлина.

„ Той беше благородник. Само бях чувала какви нелепости е правил, че е лежал в ареста, в пандиза, само че не съм обръщала внимание. Станимир искаше да си живеем обикновено, сподели че най-сетне е намерил нещо”, описа Десислава.

Двамата юристи на Владимир Василев се въздържаха от коментар, изчаквайки резултатите от назначените от прокуратурата експертизи. От коментар поради напредналата фаза от следствието се въздържаха и от прокуратурата. Равносметката – до момента в който тече следствието за това, кой е отговорен и кой не, две дами останаха сами, без сътрудниците в живота си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР