Убийство в Еквадор: Съратникът на Фернандо Вилависенсио се намесва, за да участва в изборите

...
Вицепрезидентът на убит еквадорски политик трябва да участва в президентските
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на убит еквадорски политик трябва да участва в президентските избори вместо него.

Фернандо Вилависенсио беше прострелян три пъти в главата след предизборен митинг в Кито. Полицията казва, че всички заподозрени са колумбийци.

Неговата партия Construye заяви, че ще издигне Андреа Гонзалес за свой кандидат за президент.

Партията добави, че е в процес на избор на кандидат за вицепрезидент за изборите на 20 август.

Г-жа Гонзалес, 36 г. чиято кариера се е съсредоточила основно върху проблемите на околната среда, трябва да участва в президентския дебат в неделя в столицата. наследството" на г-н Villavicencio "и милиони еквадорци ще я придружат в тази цел".

Кандидатът за вицепрезидент ще дойде от "най-доверените на тези, които са споделили борбите на другаря Фернандо Вилависенсио", добави партията.

Убийство на политик в Еквадор: Затворнически банди царят в терор

Г-н Вилависенсио, 59 г., бивш журналист и депутат в Народното събрание на страната, беше прострелян три пъти в главата на излизане от обществено събитие в столицата в сряда.

Един нападател беше убит при размяна на огън с полицията, докато няколко други избягаха.

Смъртта му шокира една нация, която до голяма степен е избягала от десетилетията на насилие от страна на наркогрупи, картелни войни и корупция, които помрачиха много от нейните съседи. Престъпността обаче рязко нарасна през последните години, подхранвана от растежа на колумбийските и мексиканските наркокартели.

Кампанията на г-н Villavicencio се фокусира върху корупцията и бандите и беше една от само няколко кандидати да твърдят връзки между организираната престъпност и държавни служители в Еквадор.

Министърът на вътрешните работи Хуан Сапата каза в четвъртък, че шестима заподозрени са били арестувани, като добави, че са колумбийци, които са били членове на организирани престъпни групи,

Г-н Вилависенсио, който беше женен и имаше пет деца, беше един от осемте кандидати в първия тур на изборите - въпреки че не беше фаворит и беше около средата на групата.

Патриша Вилависенсио, неговата сестра, каза, че „това престъпление не може да остане ненаказано... Ние сме наранени, с разбита душа, няма справедливост, там не е защита".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР