Убийство отпреди близо 10 години разкриха криминалисти на МВР-Пловдив. Успешната

...
Убийство отпреди близо 10 години разкриха криминалисти на МВР-Пловдив. Успешната
Коментари Харесай

Пловдивски криминалисти разкриха убийство отпреди 10 години

Убийство отпреди близо 10 години разкриха криминалисти на МВР-Пловдив. Успешната реализация е осъществена с директното подпомагане на чиновници от Главна дирекция " Национална полиция " и Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

На 30 септември 2009 година във Второ районно управление (на МВР) в Пловдив било формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител по отношение на обир на 52-годишна жена. Според сигнала, при лишаване на дамската й чанта, против пострадалата била приложена физическа мощ и тя била прободена с нож в тялото.

След получената междинна телесна щета няколко дни по-късно дамата умряла в болница. Наказателното произвеждане било преобразувано. Под наблюдаване на Окръжна прокуратура-Пловдив следствието било предоставено на отдел „ Криминална полиция “ към МВР-Пловдив, а в комплекса от процесуално-следствените дейности се присъединили сътрудниците им от Второ районно управление (на МВР) и Сектор " Базова научно-техническа лаборатория " (БНТЛ), както и чиновници от отдел „ Тежки закононарушения “ при Главна дирекция „ Национална полиция “.

В края на 2018 година взаимната работа дала позитивен резултат и 32-годишният причинител на грабежа бил открит. Проведеното с него полифизиографско проучване в Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи потвърдило, че той е директният създател на закононарушението.

На 22 май т.г., с разпореждане на Окръжната прокуратура, мъжът е притеглен като обвинен, взета му е мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа. Работата на проверяващите по цялостното документиране на случая и изясняване на всички обстоятелства и условия продължава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР