Убийства, мъчения и сексуално насилие – това са само част

...
Убийства, мъчения и сексуално насилие – това са само част
Коментари Харесай

Убийства, мъчения и сексуално насилие на деца – само част от престъпленията на Русия в Украйна

Убийства, мъчения и полово принуждение – това са единствено част от закононарушенията на Русия против деца в Украйна, написа Си Ен Ен, представен от. Киев е почнал следствие на повече от 3000 престъпни случая из цяла Украйна, в които са намесени деца.

В тях също се включва и силово депортиране в Русия. Данните идват от прокурор Юлия Усенко, която отговора за детските права в прокуратурата на Украйна.

„ Често тези случаи са комбинирани с мъчения и незаконно задържане “, разяснява тя на конференция.

Според данните на Усунко най-малко 75 деца са потърпевши от някаква форма на принуждение и изтезаване в ръцете на съветските сили. 69 от тях са в обитаемото място Яхидне. Децата били държани в мазето на локалното учебно заведение дружно с родителите им, като изискванията били равносилни на изтезание.



Изолирани случаи на детско принуждение има също в Херсон и Харков. Част от децата били арестувани, тъй като съгласно Русия те разпространявали информация за придвижването на военните елементи.

„ Тези деца са държани в зали за изтезаване дружно с възрастните. За окупаторите няма никакво значение дали става въпрос за възрастен или малолетно дете “, споделя прокурорът.

Данните за тези случаи са събрани най-много от райони, които Украйна съумява да освободи. Сред тях има и 13 случая на полово принуждение на деца, като най-малкото е момиченце на 4 години.

Русия не разяснява изказванията на Усенко, а в предишното изрично е отричала да е направила каквито и да било военни закононарушения в Украйна.

Според изчисленията на Киев към 19500 деца са били депортирани принудително в Русия, където са осиновени от съветски фамилии. Някои от тях били изпращани в лагери, където прекосявали през „ политическо обучение “, в това число и военно образование.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР