Убийства, измами, контрабанда, трафик. За това се издирват с червена

...
Убийства, измами, контрабанда, трафик. За това се издирват с червена
Коментари Харесай

Убийства, измами, трафик: Интерпол издирва над 40 българи

Убийства, измами, контрабанда, трафик. За това се търсят с алена бюлетина от Интерпол над 43-има българи. Информацията обаче не е изцяло настояща. Някои от листата с към момента търсени са покойници или към този момент са арестувани.

Така да вземем за пример като първи в листата излиза Красимир Каменов - Къро, който беше погубен в Република Южна Африка. В листата още е Ангел Христов, прочут като един от братята Галеви, който мистериозно се прибра в България, като гибелта му също е обгърната в тайнственост. Ето и някои от имената на търсените, а цялостният лист може да видите.

Криптокралицата

Ружа Игнатова , известна като криптокралицата, попада в листата на търсените от Интерпол. Само че като немска гражданка, родена в българския град Русе. Издирва се за машинация и пране на пари. Игнатова се търси от 2017 година, като за последно е забелязана да се качва на аероплан от България за Гърция.

Предполага се, че тя стои зад лъжливата скица с криптовалута, наречена OneCoin. Пирамидата стартира да работи през 2014 година. За към 3 години по сметките на Игнатова влизат към 4 милиарда $. Понастоящем българката е в Топ 10 на най-издирваните и от ФБР лица, като е оповестена премия от 100 000 $ за информация, която може да докара до задържането ѝ.


“Брат Галев ”

Единият от така наречен братя Галеви - Ангел Христов - мистериозно се върна в страната, макар че е разгласен за интернационално търсене и след това умря. Другият - Пламен Галев - към момента е в неопределеност. В бюлетина на Интерпол е записано, че се търси за управление на незаконна организация и за изнудване.

Галев беше задържан през 2008 година след закани против журналистка. Година по-късно беше наказан за изнудване, причиняване на телесна щета и насила. Тогава Пламен Галев беше претендент за народен представител и беше освободен против парична гаранция от 50 000 лева Оправдан беше през 2010 година. Само година по-късно обаче беше приет за отговорен за образуване на незаконна група и получи присъда от 7 години затвор. През 2012 година Върховен касационен съд понижи наказването на пет години. Преди да бъде влязат в пандиза обаче Пламен Галев и Ангел Христов изчезнаха.

Задържаните

В листата с търсените към момента попадат фотосите и имената на арестувани. Сред тях е Евелин Банев, прочут като Брендо , който беше арестуван през 2021 година в Украйна. Тогава страната ни изпрати молба за екстрадиция. Брендо се оказа търсен от три страни за излежаване на към този момент влезнали в действие присъди - България, Румъния и Италия.

Присъдата му у нас е 6 години затвор за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари от наркотрафик. Преди да бъде арестуван в Киев, Банев беше в неопределеност от 2016 година

В листата попада и името на Илиян Тодоров , наказан за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров пред някогашната дискотека " Соло ".

Той беше арестуван в Узбекистан 14 години след двойното ликвидиране и 10 години след окончателното наказание на пожизнен затвор. Прокуратурата придвижи документите за екстрадицията му, само че на какъв стадий е процедурата сега не е ясно.


Осъдените за убийството на Стоян Балтов

Светлозар Стоилов и Вили Георгиев - това са двамата наказани за убийството на студента по фармация Стоян Балтов пред дискотека " Амнезия " в Студентски град на 5 декември 2008 година. Присъдата - 18 години затвор за всеки един от тях. До този миг няма и диря от Светлозар Стоилов.

Другият наказан, Вили Георгиев, обаче беше арестуван през 2018 година в Южна Африка. Тогава българската прокуратура изпрати до управляващите там искане за изгонването му.


Беглец от пандиза

Пет години няма и диря от Радослав Колев , който е търсен с алена бюлетина. През април 2018 година Колев и Владимир Пелов избягаха от Софийския затвор. Следите на Радослав се губят, а при започване на юни същата година Пелов беше убит в центъра на Ботевград.

Колев е с дълго престъпно досие - наказан за набези и грабежи, а откакто излиза от пандиза, убива данъчен чиновник. Тогава мъжът е наказан на 26 години, само че съумява да избяга след точно направен проект в комбина с Пелов. Случаят с бягството у нас е запомнен главно с това, че бегълците гони една от чистачките на пандиза.


Издирвани за изнудване с голи фотоси

Жена и двама братя от дуловското село Правда са търсени от Интерпол за изнудване с голи фотоси. Това са братята Гюрджан и Тезджан Ангелови и Севинч Ниязи . Разследването против тях е по сигнали за изнудване на жители на Азербайджан с голи клипове.

Твърди се, че тримата си записали подправени профили в обществените мрежи. Свързвали се с разнообразни хора и ги предизвикали да се събличат. Снимали сцените, а по-късно желали пари, с цел да не ги разпространят. Тримата са оповестени в обществения лист на алените бюлетини на Интерпол.


Какво е Интерпол?

Международната организация на престъпната полиция е необятно известна като Интерпол. Тя координира интернационалното съдействие на полицейските органи в разнообразни страни. Основната цел е взаимоотношение и подкрепяне на членовете на организацията в битката с престъпността - корупция, тероризъм, наркотрафик, имитация на пари и банкови карти, закононарушения срещу личността и срещу собствеността, незаконна търговия с оръжия, обири и противозаконна търговия на творби на изкуството, компютърни закононарушения и други.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР