Убитият край София 49-годишен мъж първо е бил отвлечен и

...
Убитият край София 49-годишен мъж първо е бил отвлечен и
Коментари Харесай

Убитият в София мъж първо бил отвлечен и измъчван, след убийството щял да бъде кремиран

Убитият край София 49-годишен мъж първо е бил похитен и малтретиран, стана ясно от взаимен брифинг на прокуратурата и полицията. На 6 януари тялото на мъжа бе намерено в морга с подправени документи, откакто родственици подали сигнал за изгубването му.
Прочетете още
Събрани са задоволително доказателства, че обвинените - с семейства Александров и Гинов - първо са отвлекли, а по-късно са умъртвили мъжа, сподели заместник-градският прокурор на София.

Майката на убития 49-годишен мъж е подала сигнал за изгубването му на 5 януари, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов. Полицейският чиновник се усъмнил, че е налице тежо закононарушение. В рамките на 30 минути след приемане на сигнала е арестуван първият обвинен, а час и половина по-късно - и вторият.

" В къси периоди са осъществени голям брой дейности по следствието и голям брой оперативни мероприятия - обзор на камери, беседи, в хода на които се откри, че ден преди подаване на сигнала, някъде сред 14:30 - 16 часа на 4 януари жертвата е поканена да посети парцел на единия от причинителите, където огледът демонстрира, че лицето е измъчвано, завързвано и след това най-вероятно е породена гибелта му от двете огнестрелни рани ".

Трупът на жертвата е открит на идващия ден, квалифициран за кремация в морга, наета от едииня от причинителите, който дал подправен акт за гибел на погребална организация, разясни Николов.

" Той е гробокопач по специалност и тези процедури, които възпрепятствахме, са му известни ", сподели Николов.

Вероятният претекст са финансови взаимоотношения, защото жертвата е дължал пари на един от причинителите.

Двама мъже бяха задържани за тежко ликвидиране в региона на София. Mотивът за закононарушението е финансов. Петър Александров и Александър Кинов бяха задържани при взаимна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Разследването е почнало след изгубването на 50-годишен мъж. Сигналът за това в полицията подала майка му в петък.

Тялото на убития мъж - Кирил Русев, е намерено в камера в частна морга, като той е бил настанен там с подправени документи.

В същото време двамата мъже, арестувани за убийството, са минали границата сред България и Сърбия на 4 януари вечерта, през пункта до Стрезимировци, като на граничните управляващи са посочили документите на убития мъж. После се върнали в България, само че без да демонстрират персоналната му карта.

По този метод, съгласно проверяващите, хипотетичните причинители създали опит да прикрият следите от закононарушението.

И двамата мъже, обвинени за убийството, са арестувани за 72 часа. Те към този момент имат повдигнати обвинявания, а през днешния ден градският съд ще взема решение ли да ги остави в ареста.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР