Убитите при атаките срещу синагогата и заведението за бързо хранене

...
Убитите при атаките срещу синагогата и заведението за бързо хранене
Коментари Харесай

Жертвите от Хале не са евреи и мюсюлмани

Убитите при офанзивите против синагогата и заведението за бързо хранене в източния немски град Хале не са били нито мюсюлмани, нито евреи, оповестиха локални медии.

Властите във Федералната република са популяризирали информация за жертвите на закононарушението, осъществено от Шефан Балиет на 9 октомври. Той първо е умъртвил 40-годишната Яна Ланге. Инвалидката е вървяла по улицата, на която е ситуирана синагога, когато е видяла погрешно паркиран автомобил. Тя е попитала водача дали колата му е трябвало да бъде навръх това място. Балиет ѝ направил път и по-късно я прострелял с няколко патрона в гърба. Неонацистът е нападнал юдейския храм, само че откакто не е могъл да влезе, се е качил на колата си и стигнал до заведението за дюнери.

Там десният екстремист е разкрил огън слепешката и прострелял 20-годишния Кевин С., който по-късно е умрял от раните си в болница. Младежът е работил на непосредствен градеж и седнал да хапне в обедната си отмора. Майката на втората жертва е разказала, че е изгубила втори наследник. Близки на Кевин са разказали, че той е учил за графичен дизайнер и считал да почне работа по специалността.

Балиет е бил задържан на 9 октомври. Според наличната информация той е желал да убие допустимо най-вече евреи и мюсюлмани. Нито една от жертвите на неонациста не е принадлежала към някоя от тези групи, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР