Убитите може да са били наемнициДесетки руснаци са убити при

...
Убитите може да са били наемнициДесетки руснаци са убити при
Коментари Харесай

Руснаци загинали при US удари в Сирия

Убитите може да са били наемници


Десетки руснаци са убити при въздушните удари на Съединени американски щати, осъществени в нощта против 8 февруари в сирийската провинция Дейр аз Зур, заяви Ройтерс, като се базира на познати на някои от жертвите.

След офанзивата водената от Съединени американски щати коалиция заяви, че са премахнати към 100 бойци на паравоенна формация, лоялна на президента Башар Асад, която подхванала нахлуване против съдружници на Вашингтон – кюрдско-арабският алианс Сирийски демократични сили (СДС).

Същия ден съветското министерство на защитата разгласи, че в региона не е имало съветски военни. Но фактът за гибелта на над 100 руснаци след “атаката на проправителствени сирийски сили ” против щаб на Съюз на демократичните сили се удостоверява и от западни разузнавания, и от съветски източници, съобщи през вчерашния ден “Нюз.ру ”.

МО в Москва още веднъж отхвърли информацията и уточни, че “местни опълченци ” са работили в региона без координиране с съветското командване. Но съгласно “Нюз.ру ” телата на убитите руснаци към този момент са пристигнали в родината им.

Една от версиите за случилото се сочи, че починалите не са част от постоянната войска в Сирия, а били наемници от съветската частна военна компания “Вагнер ”, за която се счита, че е пращала бойци в Сирия и в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков прикани да не се употребяват известия в медиите за първоизточник на информация за евентуални съветски жертви в Сирия, а публицистите да се обръщат към отбранителното ведомство. “Оперираме с данни, които засягат военнослужещи от въоръжените сили на Русия, които вземат присъединяване в интервенции в поддръжка на сирийската войска. Данни за други руснаци, които може да се намират в Сирия, нямаме ”, акцентира Песков.

В същото време Дамаск предизвести Израел да чака “изненади ”, в случай че още веднъж се опита да нападне Сирия, след свалянето израелски Ф-16 в събота (виж графиката).

 MIDEAST: Israel’s clash with Iran and Syria

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР